OKUSITE TUROPOLJE: Pridružite se Velikogoričanima nedjeljnom ručku

tzvg.hr

Ma tko može odoljeti domaćoj, turopoljskoj kuhinji?

I Velika Gorica ima svoju listopadsku tradiciju, već 15 godina ova gradić postaje središte vrhunskih gastronomskih okusa, tradicionalnih proizvoda i turopoljskih jela koje pripremaju majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata i gostiju koji izlažu hranu svog kraja.

Ovogodišnja manifestacija jubilarna je, naime, održava se već 15. godinu, a orugli rođendan proslavit će prigodnom izložbom na otvorenom u parku Šetališta Franje pl. Lučića.

Ako još ne znate kako izgleda kada cijeli grad zajedno ruča to možete provjeriti u nedjelju, 16. listopada na Nedjeljnom turopoljskom ručku ispred Muzeja Turopolja, na dan kada se diljem svijeta obilježava Svjetski dan hrane. Svečano otvorenje počinje u 12.30 sati, a konzumacija pripremljene hrane od 13 sati.

Sve gurmane koji se upute u Veliku Goricu očekuje bogata gastronomska izložba jela velikogoričkih ugostitelja i gostiju, Dani meda, izložba domaćih proizvoda, natjecanje u pripremi turopoljske kotlovine u kojem sudjeluju učenici Srednje strukovne škole Velika Gorica za zanimanje kuhar i konobar uz tehničku podršku Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice, priprema gulaša u velikoj tavi te razni mediteranski specijaliteti s otoka Korčule i Lastova.

Ručak možete “potrošiti” u šetnjii do okolnih štndova na kojima se možete opremiti suvenirima i tadicijskim proizvodima. Na Gastro Turopolju sjetili su se i mališana koji će moći sudjelovati u kuliraskim radionicama dječjeg vrtića Ciciban. Osim fine hrane na rasporedu je i cjelodnevni kulturno-zabavni program.

Gastro tjedan u velikogoričkim restoranima

Osim nedjeljnog ručka u Velikoj Gorici počinje i Gastro tjedan u kojem velikogorički restorani svojim gostima nudi  posebna jela koja predstavljaju stare, zaboravljene recepte.

U Gastro tjednu sudjeluju:

Ugostiteljski obrt „Grof“

Restoran „Mon Ami“

Pivnica “Turopolje”

Bistro “Babriga”

Bistro “Kaktus”

Izletište „Ključić Brdo“

Srednja strukovna škola Velika Gorica

Slastičarnica “Memy”

Bistro „Vuka“

Organizatori 15. Gastro Turopolja su Udruženje obrtnika Velika Gorica i Turistička zajednica grada Velike Gorice, uz podršku Grada Velike Gorice, Ministarstva poduzetništva i obrta i Zagrebačke županije, piše Cityportal.


Komentari