ODLIČNA VIJEST: Mali Jaskanci će u prvi glazbeni vrtić

FOTO: cutebabyz.com

Družit će se i učiti uz glazbu.

Ovaj glazbeni vrtić, otvoren u utorak, pruža mogućnost da djeca od najranije dobe stječu nova znanja i iskustva na ovom glazbeno edukativnom mjestu.

Tridesetak malih Jaskanaca je vć sinoć, u novopremljenom prostoru, pokazalo roditeljima što su do sada naučili o glazbi. Sve to oni upijaju pod stručnim vodstvom magistre glazbene pedagogije, Manuele Budišćak.

Glazbeni vrtić svečano je otvorila ravnateljica Centra za kulturu, Dragica Severinac, koja je poželjela djeci zanimljive i poučne glazbene početke.

Ovom prilikom zahvalila je svima koji su na bilo koji način pridonijeli ostvarenju ovoga cilja, a takvih je bilo zaista mnogo. Otvorenju je, između ostalih, prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za imovinsko-pravne poslove, gospodarstvo, društvene djelatnosti, komunalni sustav, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Irena Strmečki Šlat.

Ona je, pak, iskoristila priliku da pozdravi sve prisutne u ime gradonačelnika grada Jastrebarskog, Zvonimira Novosela, i njegovih zamjenika te je rekla:

„Izuzetno mi je drago da su ovdje sa nama i naši mališani, polaznici Glazbenog vrtića. Smatram da je vrlo važno djeci predškolskog uzrasta pružiti mogućnost odrastanja uz glazbu i glazbenu kulturu, učeći, uz stručno vodstvo, na pomagalima kojima je glazbeni vrtić, zahvaljujući svima Vama, opremljen”, započela je.

“U ime Grada Jastrebarskog zahvaljujem svim izvođačima koji su pokazali humanost, a osobito mi je zadovoljstvo što ste se ovom humanitarnom projektu pridružili svi vi ostali i tako ponovno pokazali veliko srce i zajedništvo Jaskanki i Jaskanaca“, zaključila je.

Podsjetimo, sredstva za opremanje prostora prikupljena su humanitarnim koncertom „Glazbene zvijezde za glazbeni vrtić“ održanog 31. svibnja u Jastrebarskom, na kojem je nastupilo dvadesetak poznatih glazbenika i grupa, i to: Davor Radolfi, Barabe, Antonija Šola, Begini, Lana Jurčević, Psihomodo pop, Ivan Zak, Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Zlatko Pejaković, Lidija Bačić, Sandi Cenov, Petra Kovačević, Juraj Galina, Nives Celzijus, Grupa Status, Grupa Romantic i Tarapana Band.

Svoj doprinos u organizaciji koncerta i opremanju glazbenog vrtića dalo je i tridesetak sponzora.

Tako je mala dvorana Centra, u kojoj će se Glazbeni vrtić održavati dva puta tjedno po jedan školski sat, okrečena, na parkete je postavljen tepih, prostor je opremljen malim stolovima i stolcima, nabavljena je glazbena linija i računalo te pet kompleta Orffovog instrumentarija.

Tu je i sav potreban pribor za učenje i crtanje, s ciljem kako bi se sve predviđene aktivnosti za mališane, poput pjevanja, ritmiziranja, crtanja, sviranja, učenja glazbenih pojmova, igranja, slušanja glazbe te istraživanja i upoznavanja s instrumentima, čim više prilagodile mališanima i njihovoj dobi, piše 24sata.


Komentari