Objavljen javni poziv za zapošljavanje 104 pomoćnika u nastavi

15
simple.wikipedia.org

Odlična prilika u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije u sklopu projekta “Prsten potpore”.

Ured župana Stjepana Kožića u petak je priopćio da će se pomoćnici u nastavi zaposliti u 25 osnovnih i sedam srednjih škola na području županije na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati), odnosno na puno radno vrijeme.

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2017./2018. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv može se vidjeti na web stranicama Zagrebačke županije.

Projekt “Prsten potpore” prijavljen je na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III”, koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014-2020.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika, ističu u priopćenju iz Zagrebačke županije.

Voditeljica projekta Ivančica Prugovečki tvrdi da projekt “Prsten potpore“ kontinuirano raste treću godinu za redom, kako brojem učenika, pomoćnika i partnera na projektu tako i financijama. Podsjeća da se u protekloj školskoj godini 2016./2017. projekt provodio u 26 osnovnih i šest srednjih škola na području županije, te je u sklopu njega bilo angažirano 92 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi za 102 učenika s teškoćama u razvoju.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 4,2 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda bila u vrijednosti 2,5 milijuna kuna, dok je iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osigurano 871.076 kuna, a preostali dio u istom iznosu Zagrebačka županija je osigurala sama. U školskoj godini 2015./2016. u projekt je bilo uključeno 70 pomoćnika za 80 učenika u 28 škola.Komentari