OBJAVLJEN JAVNI POZIV: Stipendirat će učenike u obrtničkim zanimanjima

wiki

Ministarstvo obrta i poduzetništva objavilo je javni poziv za Projekt “Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima.

Ovakvim postupkom, cilj je povećati interes mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima, usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima te osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu, piše ZgPrsten.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za obrtnička zanimanja koja su ovim Projektom određena kao deficitarna: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater,fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.

Potpora se može dodijeliti i za druga obrtnička zanimanja u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) koja na svom području područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odredi kao deficitarna. Iznos potpore koji se može dodijeliti je 750,00 kuna po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2016./17. (od 01.09.2016. do 31.08.2017. godine).

Prijava za dodjelu bespovratne potpore podnosi se putem pripadajućeg Prijavnog obrasca. Uz ispunjeni Prijavni obrazac obavezno se prilaže i tražena dokumentacija. Prijavni obrazac s traženom dokumentacijom se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 01.09.2016. do 14.10.2016. godine.


Komentari