Obilježavanje ‘Hrvatskog olimpijskog dana’

samobor.hr
Samoborski športski savez i u ovoj godini će organizirati športsko-edukativni projekt pod nazivom “Hrvatski olimpijski dan 10. 09. 2015. godine”.

Cilj programa je masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima svakog čovjeka, a naročito djece i mladih. Ovim programom pozivaju se svi građani da se 10. rujna bave sportskim aktivnostima po vlastitom izboru, odnosno tjelesnim aktivnostima koje smatraju primjerenim svojoj dobi, tjelesnoj spremi ili zdravstvenom stanju, uzimajući u obzir i raspoloživost sportskih terena i objekata.
Hrvatski olimpijski dan će se ove godine obilježiti u suradnji s 15 klubova iz članstva Samoborskog športskog saveza. Na prostoru otvorenih terena Osnovne škole Bogumila Tonija, od 10:30  do 12:30 sati građani, a prije svega školarci i mladi, imat će priliku, uz druženje sa sportašima, upoznati različite sportove. Očekuje se dolazak  oko 1000 djece iz vrtića i škola s područja Grada Samobora.
Osim prezentacije sportova i prijateljskih utakmica, program će uveličati poznati sportaši Grada Samobora koji će se u program uključiti u razgovoru s voditeljima, razgovoru s djecom, fotografiranjem i slično, a sve u svrhu kvalitetnije promocije sporta i uključivanja što većeg broja djece u sportske aktivnosti.


Komentari