Novi sortirni centar Hrvatske pošte u završnoj fazi: Kreću s 1500 radnika, ali trebaju i nove djelatnike

Ilustracija: Facebook/ Hrvatska pošta

Izgradnja Novog sortirnog centra koji predstavlja najveću kapitalnu investiciju u povijesti Hrvatske pošte vrijednu čak 350 milijuna kuna, ušla je u završnu fazu te će na ljeto započeti s radom, potvrdili su iz Hrvatske pošte za Vgdanas.

Bit će to jedan od najmodernijih logističkih središta u Europi koji će omogućiti bolji, brži i kvalitetniji prijenos pošiljaka. U tu svrhu trenutno se postavlja novi stroj za automatsko sortiranje paketa, koji će u sat vremena sortirati 15.000 paketa težine od 100 grama do 30 kilograma.

Prilika za zaposlenje

U prvoj fazi u Novom sortirnom centru radit će 1400 zaposlenika pošte, a u njega će se preseliti poslovanje iz Branimirove što obuhvaća administraciju i sortiranje, osim poštanskog ureda, i Harambašićeve ulice što podrazumijeva prijevoz, dok će se iz centra na Jankomiru preseliti ‘hpekspres’.

No, uz djelatnike koji stižu iz centara iz Zagreba, Hrvatska pošta treba još radne snage koja će raditi iz novog velikogoričkog središta.

“S obzirom na razvoj i rast tržišta, a posebno paketnog dijela poslovanja, sigurno će biti dodatnih zapošljavanja i u Novom sortirnom centru. Svi zainteresirani za rad u Hrvatskoj pošti mogu poslati otvorenu molbu i svoj životopis” poručuju iz Hrvatske pošte.

Više detalja o zaposlenju možete saznati putem internetskih stranica Hrvatske pošte.


Komentari