Nova većina Zagrebačke skupštine razrješila Zmajlovića dužnosti predsjednika

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Novu skupštinsku većinu čine zastupnici HDZ-a, HSLS-a, HSU-a, Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365, HNS-a i nezavisni zastupnici 

Na sjednici Skupštine Zagrebačke županije nova skupštinska većina zatražila je u utorak razrješenje dosadašnjeg predsjednika Skupštine Mihaela Zmajlovića (SDP) i potpredsjednice Ljubice Ambrušec (Most) po žurnom postupku, što je većinom glasova (26 od 51) i prihvaćeno.

Također je zatraženo razrješenje članova Odbora za Statut, Poslovnika i propise, Odbora za financije i proračun, Odbora za izbor i imenovanja te Mandatnog povjerenstva Županijske skupštine Zagrebačke županije i imenovanje novih.

Novu skupštinsku većinu čine zastupnici HDZ-a, HSLS-a, HSU-a, Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365, HNS-a i nezavisni zastupnici.

Prijedlog je u ime nove većine obrazložio HDZ-ov zastupnik Damir Mikuljan ustvrdivši kako su se formiranjem nove skupštinske većine stekli uvjeti da se o tome raspravlja po žurnom postupku.

O tim se prijedlozima, prema predloženom dnevnom redu, trebalo raspravljati na idućoj skupštinskoj sjednici sazvanoj također za danas u 15 sati.

Na jutrošnjoj sjednici na dnevnom se redu nalaze i prijedlog proračuna Zagrebačke županije za 2018. i projekcije proračuna za 2019. i 2020.

Mikuljan je poručio da su na prijedlog županijskog proračuna za 2018. pripremili niz amandmana i zatražio stanku koju je predsjednik Skupštine Zmajlović odobrio, kao i sve dosadašnje.

Zmajlović je primijetio kako se tražilo žurno sazivanje sjednice, a sada su potrebne dodatne konzultacije, te je pozvao zastupnike da budu konstruktivni budući su zaredale stanke, a još nisu prešli ni na nultu točku vrlo opsežnog dnevnog reda – aktualni sat.

Na skupštini je trenutno stanka koju je zatražio HDZ, a prethodno su je zahtijevali Stranka rada i solidarnosti Bandić Milan 365 i HSS radi dodatnih konzultacija.


Komentari