Najstarija strukovna škola u Zagrebačkoj županiji dobila NOVI praktikum

Zagrebačka županija

Srednja strukovna škola u Samoboru dobila novi praktikum i učionice za strukovne smjerove.

Najstariju strukovnu školu u Zagrebačkoj županiji pohađa oko 500 učenika raspoređenih u 21. razredno odjeljenje. Zagrebačka županija financirala je investiciju vrijednu 4,6 milijuna kuna, a tijekom ljetnih mjeseci renovirano je nekoliko učionica i kabinet u “starom” dijelu škole vrijednosti 270 tisuća kuna.

“Za uspjehe učenika i mentora ove škole zna se u Hrvatskoj i svijetu” , istaknuo je župan Stjepan Kožić dodavši da je Zagrebačka županija od 2001. do danas za školstvo na području Samobora izdvojila više od 20 milijuna kuna sredstava.

U 754 metara kvadratnih bruto prostora, kazao je ravnatelj Davor Škiljan, dobili su radionicu za ručnu obradu, radionicu za strojnu obradu, kabinet za pametne kuće te klasičnu učionicu od 60 m2, tri nastavnička kabineta, dvije garderobe, skladište, sanitarni čvor i garažu za teretno vozilo. Spomenuta zgrada tako je uklopljena u postojeću cjelinu koja danas obuhvaća 5549 m2, što je ujedno i najveća javna zgrada s tlocrtnom površinom u Samoboru.

Učenici ove škole osvajači su brojnih međunarodnih medalja i nagrada za projekte poput Detektor mina i požara, LED kocka, Didaktički model pasivne kuće s toplinskom crpkom, Pasivna kuća – energetski neovisna kuća, Didaktička električna gitara, Inteligentna rješenja za upravljanje sustavom grijanja i tople vode; Didaktička interaktivna ploča, piše Večernji list.

 

 

 


Komentari