MLADI GENIJALCI: Nadomak Zagreba grade najveće Uskršnje gnijezdo u Hrvatskoj

Udruga 3D

Najsvečaniji katolički blagdana uljepšali velikom akcijom.

Zahvaljujući mladim volonterima Udruge 3D u Svetoj Nedelji se gradi najveće Uskršnje gnijezdo u Hrvatskoj.

Zahvaljujući marljivom radu volontera Udruge 3D iz Svete Nedelje, nevladine organizacije usmjerene razvoju korisnih i konstruktivnih sadržaja u lokalnim sredinama, ovog Uskrsa nastat će najveće gnijezdo u Hrvatskoj.

Najveće Uskršnje gnijezdo imat će dimenzije 20 metara x 25 metara, a gradit će ga uz volontere Udruge 3D, te mali i veliki žitelji grada Svete Nedelje, kako bi ovaj grad u jugozapadnom dijelu Zagrebačke županije dobio poseban Uskršnji ukras.

“Ovo gnijezdo želimo napraviti kako bi skrenuli pozornost na marljiv i aktivan rad mladih osoba u Svetoj Nedelji u njegovanju blagdanske tradicije obilježavanja Uskrsa kontinentalne Hrvatske. Gnijezdo će biti postavljeno ispred Crkve u Rakitju, Župa Bestovje-Novaki-Rakitje, koje je poseban ukras našeg grada – kazao je Dario Zurovec, idejni začetnik projekta, mladi volonter Udruge 3D.

Izgradnjom najvećeg gnijezda u Hrvatskoj, mladi koje okuplja Udruga 3D žele još jedno mjesto u svom gradu staviti pod “povećalo javnosti” te skrenuti pozornost kako se aktivnim i zanimljivim projektima i “nauspavanija” lokalna zajednica može pokrenuti s mrtve točke u pravu osiguravanja korisnih i zanimljivih sadržaja svojim žiteljima.

“Ovim projektom svakako nastojimo da djeca i mladi u Svetoj Nedelji pronađu sadržaj koji će ih korisno okupirati i usmjeriti njihove aktivnosti. Gnijezdo zato gradimo kod najveće crkve u Svetoj Nedelji, uz najveću i najmoderniju školu, a a kako bi nadolažeći Uskrs dobio i našim projektom svoju treću dimenziju i jedno pravo događanje koje bi dodatno okupilo naše žitelje u duhu katoličke tradicije”, ocijenio je Dario Zurovec, dodajući da se Crkva nalazi na svojevrsnoj tromeđi tri mjesta u Svetoj NedelIj, što nosi posebnu simboliku jer se i Udruga pokretač ovog projekta zove 3D.

Volonteri Udruge 3D proteklog su prosinca uoči Božića, napravili najveći adventski vijenac u Hrvatskoj u dvorac Kerestinec nedaleko od Zagreba.

Ovo izrazito zapušteno povijesno zdanje, spomenik kulture nulte kategorije, inače kaštel kojeg je sagradila grofovska obitelj Erdödy, mladi volonteri Udruge 3D iz Svete Nedelje tada su pretvorili su u novo mjesto za njegovanje blagdanske tradicije Božića kontinentalne Hrvatske.

U dvorcu je napravljen, inspiriran hrvatskom blagdanskom tradicijom, najveći adventski vjenčić na ovim prostorima, koji se natjecao i za Guinnessovu knjigu rekorda.

Ovog Uskrsa duh blagdanske tradicije i zajedništva promovirat će kroz gradnju najvećeg gnijezda u Hrvatskoj.

 


Komentari