MILANOVIĆ I HAJDAŠ DONČIĆ otvaraju sezonu na relaciji Dugo Selo-Glavni kolodvor

Facebook / Ilustracija

Prva redovita vožnja prvog vlaka za gradsko-prigradski prijevoz Grada Zagreba na relaciji Dugo Selo – Zagreb Glavni kolodvor.

Vlak kreće u utorak 6. listopada 2015. s polaskom u 12.53 sati iz kolodvora Dugo Selo. Na prvoj redovitoj vožnji gradsko-prigradskog vlaka bit će nazočni Zoran Milanović, predsjednik Vlade RH; Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture; Dražen Ratković, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza; Darinko Bago, predsjednik Uprave Končar –  Elektroindustrije; i Ivan Bahun, predsjednik Uprave Končar – Električnih vozila.  

Vlak u Zagreb Glavni kolodvor stiže u 13.16 sati. Po dolasku vlaka predviđene su izjave za novinare ispred vlaka na prvom peronu Zagreb Glavnog kolodvora.  HŽ Putnički prijevoz je s tvrtkom Končar Električna vozila d.d. u siječnju 2014. potpisao ugovor o proizvodnji 44 nova vlaka. Prvi gradsko-prigradski vlak je elektromotorna niskopodna kompozicija. Maksimalna brzina vlaka je 160 km/h, ima 133 sjedeća mjesta, a ukupni kapacitet je 505 putnika. Opremljen je s osam dvokrilnih ulaznih vrata sa svake strane, ima dvije pokretne rampe za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima te prostor za bicikle. Kompletan putnički prostor je pod videonadzorom.

Prvi gradsko-prigradski vlak koristit će se u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Zagreba i svakodnevno prevoziti putnike na relaciji Dugo Selo – Zagreb GK – Savski Marof (Harmica) i obrnuto.


Kako je vlak s deset vagona nedavno “zapeo” u Mađarskoj i bio predmet zategnutih odnosa dviju zemalja u izbjegličkoj krizi, toplo se nadamo da će premijer Milanović i ministar Hajdaš Dončić doputovati sigurno i bez većih poteškoća.

Komentari

loading...
-->