MEĐUNARODNI DAN DJETETA: Bogat i raznolik program samoborskog Dječjeg tjedna

I ove godine, u sklopu Akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, u Samoboru se obilježava Dječji tjedan.

Obilježavanje počinje na sam Međunarodni dan djeteta, u ponedjeljak, 3. listopada. Različita događanja traju sve do petka, 9. listopada, a nastavljaju se i dalje, u tjedan u kojem obilježavamo Dan grada Samobora.

U ponedjeljak Dječji odjel Gradske knjižnice Samobor poziva na radio slušaonicu Strava na vilinskim poljanamaNade Mihaljević s početkom u 10:00 sati, a kasnije istog dana, s početkom u 18:00 sati održava se predavanje Hede Gospodnetić Malo dijete i odgoj uz glazbu, u POU Samobor.

Ključno događanje cijelog tjedna otvorenje je UNICEF-ove izložbe Djetinjstvo u Hrvatskoj: Tri priče i poplave, u utorak, 4. listopada u 17:30 na Dječjem odjelu Gradske knjižnice, a odmah potom i predavanje Predškolski odgoj: pravo ili privilegija predstojnice Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Valentine Otmačić.

Srijeda, 5. listopada rezervirana je za izložbu dječjih radova Djeca Samoboru koja se u POU Samobor otvara u 9:30 sati te predstavljanje slikovnice Mama za Koka na Dječjem odjelu Gradske knjižnice u 18:00 sati.

Dvije predstave Maša i medvjed održat će se u samoborskom kinu 6. listopada u 17:30 te u 18:30 sati, a u petak, 7. listopada učenici OŠ Bogumila Tonija susrest će se s predstavnicima Grada i Komunalca na dječjem igralištu u Južnom naselju kako bi dali svoje prijedloge za rekonstrukciju igrališta.

Animirani film Tko se boji vuka još? prikazuje se u samoborskom kinu u petak, 7. listopada u 18:00 sati, u subotu, 8. listopada u 11:00 i 18:00 sati te u nedjelju, 9. listopada u 17:00 sati.

Besplatna dječja radionica Naše igralište održava se u nedjelju, 9. listopada u 10:00 sati.
Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci, s motom Ljubav djeci prije svega!, a Grad Samobor u ovu se akciju uključuje već treću godinu zaredom.


Komentari