MAGLA I RADOVI usporavaju promet

Facebook

Radovi i magla usporavaju promet.

Zbog radova na državnoj cesti DC10 čvor Sveta Helena-Cugovec, od čvora Vrbovec 1 u smjeru Svete Helene (1. +800 do 2. +300 km) vozi se jednim trakom usporeno.Do 31. prosinca do 18 sati uz privremenu regulaciju prometa vozi se na ŽC3119 Oborovo-Lijevi Dubrovčak.

Uz regulaciju semaforima vozi se na državnoj cesti DC41 na dionici Gostović-Gornji Tkalec, između Vrbovca i Križevaca.

Svakodnevno od 7 do 16 sati, osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima, vozi se suženim kolnikom na državnoj cesti DC30 u Velikoj Gorici u zoni križanja s državnom cestom DC31. U Zagrebu zbog oštećenja kolnika u ulici Jordanovac 71A promet teče suženim kolnikom, stoji na stranicama HAK-a.

Vozi se jednim trakom, usporeno na državnoj cesti Cugovec-Haganj (DC28) i na državnoj cesti Gostović-Gornji Tkalec (DC41). Zbog odrona na državnoj cesti DC29 između Kašine i Marije Bistrice u Lazu Bistričkom vozi se uz regulaciju prometa semaforima.

Zbog radova na DC307 Dobri Zdenci – Hum Bistrički od 18. do 21. km vozi uz privremenu prometnu signalizaciju.

Do 31.03.2016. zbog klizišta na državnoj cesti DC29 Novi Golubovec-Zlatar Bistrica-Marija Bistrica-Soblinec na 32. km vozi se naizmjenično jednim trakom uz semafore. Obilazak za vozila preko 7,5 tona: Sveti Ivan Zelina-Novi Marof-Budinšćina-Zlatar Bistrica.

Magla smanjuje vidljivost na cestama diljem zemlje:

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je također i na dionicama autocesta:

A1 između Zagreba i Bosiljeva te tunela Mala Kapela i tunela Sveti Rok;
A2 Zagreb-Macelj,
A3 Bregana-Lipovac,
A4 Goričan-Zagreb,
A5 Osijek-Đakovo,
A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić,
A11 Zagreb (Jakuševec)-Velika Gorica-Lekenik.

Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti je moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Komentari