Ljetni radovi u samoborskom Pučkom otvorenom učilištu

samobor.hr
Vrijeme godišnjih odmora u samoborskom Pučkom otvorenom učilištu koriste za brojne radove pa se i ove godine krenulo u nužnu sanaciju i poboljšanje infrastrukture. Već je odrađena rekonstrukcija sanitarno-tehničkog čvora, a u tijeku je i preuređenje i proširenje blagajne, jer je bila neadekvatna potrebama, osobito kada su u pitanju bila posjećenija događanja.
Kako bi se ostvarila bolja komunikacija postavljen je na pročelju zgrade kina i Galerije Prica dodatni informativni ormarić, koji će prije svega poslužiti za oglašavanje dječjih programa i radionica. Naime, ravnateljica POU Samobor, Jelena Vojvoda pojašnjava da se s organiziranjem novih programa pokazalo kako postojeći info ormarići nisu dovoljni za sve sadržaje te se zato i krenulo u to dodatno proširenje.
No, jedan od najznačajnijih zahvata tek slijedi. To je rekonstrukcija sustava grijanja. Već se godinama iskazivala potreba za rekonstrukcijom, a kada se krajem proljeća pokvario dotrajali sustav, star par desetljeća, odlučeno je da se problem grijanja riješi. “To se ne bi moglo ostvariti bez pomoći samoborske gradske uprave”, istaknula je ravnateljica POU, Jelena Vojvoda. Naime, Grad Samobor osigurao je sredstva za nabavu novog uređaja za grijanje – termogena. Natječaj je u postupku i uskoro će biti izabran izvođač radova. Uz to, obavit će se i sanacija podruma u kojem se nalazi uređaj, jer je do sada prostor uglavnom bio pod vodom, što je i dovodilo do kvarova.

Komentari

loading...
-->