Legendarni kafić s Opatovine preselio se na novu adresu

Facebook

Na adresi Ilica 73 uskoro bi se trebao otvoriti bar Ro&Do. Svi oni koji su dane i noći provodili klošareći se po Opatovini dobro znaju ime ovog legendarnog kafića koji je dosad bio smješten na Opatovini 29.

Vlasnik Dominik Škorić ovaj je kafić prije 12 godina preuzeo od svog oca, a sada je za Telegram otkrio razloge njegovog preseljenja u znatno veći prostor u Ilici.

Kako navodi, zajedno s partnerom otvara lokal od 250 kvadrata, u blizini Britanca. Priča s craft pivama, vinima hrvatskih vinarija te rakijama malih OPG – ova, ostaje ista.

“Uvijek smo ljude učili o dobrom alkoholu i to ćemo sad nastaviti i ovdje, samo još malo kompleksnije. Dolazit će vinari koji će predstavljati svoja vina, barmeni koji će raditi koktele s potpisom i drugi stručnjaci”, priča Škorić za spomenuti medij. Dodaje kako će gosti sami moći začiniti svoja pića.

“Vani, na terasi, ima lijepa kašetica. Tamo ćemo posložiti začine. I onda kada gost naruči gin-tonic, dobit će škarice, pa si sam može, po vlastitom ukusu, dodati začine “, objašnjava.

Što se glazbe tiče, za komercijalu u novom Ro&Do neće biti mjesta.

“Od žive glazbe, imat ćemo jam sessione u kojima ćemo puštati funk, soul, gipsy jazz i smooth jazz. Organizirat ćemo i rockabilly koncerte, a ni klasika nije isključena”, kazao je.

Novi lokal ima i terasu, a s vremenom će se ondje organizirati i razni kvizovi, zatvorne večere s pozivnicom gdje će kuhati razni chefovi, ali i brojn i koncerti.

Iako će nam legendarni Ro&Do na Opatovini nedostajati, moramo priznati, s nestrpljenjem iščekujemo njegovo osvježeno izdanje.


Komentari