KULTURA U ŽUPANIJI: Održan stručni skup #kultura697

www.zagrebacka-zupanija.hr

Održao se stručni skup pod nazivom   #kultura697. 

Na skupu se razgovaralo o dosadašnjim aktivnostima na izradi Strategije kulturnog razvoja Zagrebačke županije, prenosi portal Zagrebačke županije.

“Sam naziv #kultura697 otkriva osnovnu intenciju Strategije – povećanje razine kulture u svih 697 naselja županije. U dosadašnjem tijeku izrade Strategije uvažili smo sve postojeće strategije, a kako se istovremeno donosi i IT strategija Zagrebačke županije, i u našoj će se prepoznati primjena informacijske tehnologije kojom se želi povećati dostupnost proizvoda u kulturi” rekao je Jadran Antolović, voditelj tima za izradu Strategije.

Usvajanje Strategije očekuje se početkom iduće godine.

Zamjenik župana Rudolf Vujević, rekao je da se Strategijom želi brendirati županija kao destinacija kulture, a da pritom kultura postane i gospodarska djelatnost.

„Ne želimo da županija bude destinacija za samo jedan dan. Znamo da turisti koji dolaze zbog kulture i kulturnih manifestacija najduže ostaju“, rekao je Vujević.

Prije stručnih izlaganja uručene su nagrade građanima koji su idejama o unapređenju kulturnog života Zagrebačke županije dali svoj doprinos izradi Strategije.

Nagrade su osvojili predlagači najbolje kreativne, ambiciozne, inovativne, originalne i zabavne ideje, a popis dobitnika  i njihovih ideja pogledajte na ovdje.

Komentari