Kreću rezovi, u Velikoj Gorici od 10, 15 pa čak i 50 posto manje plaće

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

S rezanjem plaća počelo se i u Velikoj Gorici, objavili su te istaknuli kako se od travnja smanjuju plaće direktorima i članovima uprava trgovačkih društava za 20 posto, za 15 posto plaće se smanjuju pročelnicima u gradskoj upravi, a za 10 posto ravnateljima gradskih ustanova.

Gradonačelnik i njegovi zamjenici od plaće za travanj daju 50 posto za Gradsko društvo Crvenog križa, dok će im sljedeće mjesece plaća biti manja za 20 posto, priopćili su iz ureda gradonačelnika, Dražena Barišića.

“Prvi teret moraju podnijeti oni koji imaju najveće plaće, zato smo takvu odluku i donijeli. Nećemo dirati plaće djelatnicima, posebice onima koji sve ovo vrijeme rade u sustavu civilne zaštite i na poslovima koji omogućavaju normalno funkcioniranje komunalnog sustava, ali i svih drugih vitalnih funkcija grada”, kazao je gradonačelnik koji planira podebljati proračun obustavom nekih aktivnosti koje nisu nužne u ovom vremenu i koje se neće moći odvijati ni u sljedećim mjesecima.

Posljedice smanjenja prihoda sigurno će se osjetiti, a u kojim razmjerima ovisi i o daljnjim kretanjima gospodarstva, i samom trajanju cijele situacije epidemije, zaključuju iz Grada.


Komentari