‘Koliko ste već puta prevarili djecu i svoje birače? Može vas biti sram!’ Gradonačelniku Jaske prekipjelo pa opleo po zagrebačkom županu

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Prepirke i nesuglasice između gradonačelnika Jastrebarskog Zvonimira Novosela i župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića ne jenjavaju. Vidi se to iz odgovora na otvoreno pismo vezano za izgradnju osnovne škole u jastrebarskom gdje je Novosel poručio da inzistira na potpisivanju sporazuma kako Kožić ne bi ponovno stopirao gradnju.

“Može vas biti sram zbog ovog što sada ponovno izvodite. Zašto odbijate potpisati sporazum kojim se obvezujete da će županija izgraditi školu, ako takva namjera uistinu i postoji?” pitao je Novosel Kožića.

Ranije je Kožić u otvorenom pismu id Novosela zatražio da Zagrebačkoj županiji hitno izda punomoć Grada Jastrebarskog zbog predaje zahtjeva za lokacijsku dozvolu za izgradnju osnovne škole. Između ostalog, ustvrdio je kako Novosel ucjenjuje potpisivanjem nezakonitog sporazuma u kojem želi definirati početak gradnje škole, iako projektna dokumentacija nije gotova, kao ni financijska konstrukcija.

Škola bi se trebala početi graditi tek početkom 2023.

Novosel je pak uzvratio kako je svima već poznato da Kožić, nakon deset godina upornog izigravanja realizacije projekta izgradnje nove osnovne škole, učestalo mijenja svoje planove kako mu paše te mu Novosel zbog toga više nema razloga vjerovati.

“Sklapanje sporazuma kojim bi se regulirala međusobna prava i obveze Jastrebarskog kao vlasnika nekretnine na kojoj će se škola graditi i Zagrebačke županije kao osnivača škole, sasvim je opravdana i razumljiva aktivnost u provedbi određenog projekta”, naveo je Novosel te podsjetio Kožića da je sličan sporazum potpisao i sa Svetom Nedeljom te da tada nije imao problema s time.

“S obzirom na to da niste imali nikakve primjedbe na predloženi sporazum od strane Grada Jastrebarskog, koji je izrađen na vašu inicijativu i u dobroj vjeri, postavlja se pitanje koji je vaš stvarni razlog odbijanja potpisivanja istog?” istaknuo je Novosel. Napomenuo je kako sporazumom nisu tražili da školu izgrade sutra, već su predvidjeli rok početka izgradnje tek 31. prosinca 2022. godine, što smatraju realnim.

“Cilj potpisivanja sporazuma nije politiziranje kako navodite, već upravo suprotno, garancija jaskanskoj djeci i građanima Grada Jastrebarskog da će Županija na kraju krajeva školu ipak izgraditi”, poručio je.

Novosel Kožiću: Koliko ste već puta prevarili djecu i svoje birače?

Između ostalog, Novosel je podsjetio kako je Kožić u posljednjih desetak godina u više navrata obećavao izgradnju nove škole za što su postojali svi potrebni uvjeti, od lokacije pa sve do projektne dokumentacije i ishođene pravomoćne građevinske dozvole koja je istekla isključivo nedostatkom brige i interesa.

Također je naveo kako o Kožićevoj namjeri izgradnje nove škole dovoljno govori činjenica da taj projekt nije uvršten u proračun za 2021., ali niti u projekcije za 2022. i 2023. godinu.

“Zbog učestalog mijenjanja vaših mišljenja i obećanja, kad ste se već dotaknuli predizbornog politiziranja, jedino pitanje koje se otvoreno može postaviti u javnosti je koliko ste već puta prevarili djecu i svoje birače i zašto to ponovno radite?”, zaključio je Novosel.


Komentari