KOD IVANIĆ GRADA SE UMALO DOGODILA TRAGEDIJA: Strojovođa morao naglo zaustaviti vlak

FACEBOOK

Agencija za istraživanje nesreća objavila je informaciju kako je vlaku Hrvatskih željeznica, točnije lokomotivi HŽ Carga, prije deset dana usred vožnje pukao kotač.

Istražitelji su obavijest dobili 19. listopada, pet minuta iza osam sati ujutro. Prema priopćenju,  dolaskom na mjesto nesreće zatečena je lokomotiva 1141-017 u sastavu vlaka 42811 na pruzi M103, Dugo Selo – Novska. Nedaleko kolodvora Prečec, naselja nadomak Ivanić Grada, strojovođa je čuo neuobičajene zvukove u upravljačnici lokomotive.

Stoga je zaustavio vlak i izišao pregledati donji postroj vlaka kada je zamijetio lom kotača. Time je spriječio tragediju jer bi lom kotača lako mogao dovesti do iskliznuća vlaka s tračnica.

AIN -u ističu kako nije bilo ozlijeđenih ili stradalih, a ni na željezničkoj infrastrukturi nije nastala šteta.

“Nakon što se prikupe svi relevantni podaci u svezi loma kotača i napravi analiza svih prikupljenih podataka, utvrdit će se da li je bilo propusta u svezi sigurnosti željezničkog sustava. Nakon toga će se odlučiti o pokretanju/nepokretanju sigurnosne istrage predmetnog željezničkog incidenta” objavili su iz AIN-a.


Komentari

loading...