KAKAV SKANDAL! Kažnjena zamjenica župana Zagrebačke županije jer godinama nije predala svoju imovinsku karticu

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Mjesec dana nakon pristupanja mjestu dužnosnika krajnji je rok za predaju imovinske kartice. I dok su neki to uredno učinili, drugi su malo kasnili, no treći kasne već godinama.

Nadica Žužak dužnosnica je od kraja 2014. kada je imenovana pomoćnicom ministra poduzetništva, a od 2017. je zamjenica zagrebačkog župana. Svo to vrijeme, ova SDP-ovka nikada nije ispunila imovinsku karticu. Povjerenstvo ju je na to dvaput upozoravalo, a sada ju je kaznilo i s 20 tisuća kuna.

“Imamo dužnosnicu koja pet godina nije imovinsku karticu ispunila, niti predala, niti za jednu od svojih dužnosti i moj prijedlog bi bio da se odredi sankcija 20 tisuća kuna”, ističe predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.

Povjerenstvo je s 2000 kuna kaznilo i HDZ-ovog zamjenika sisačko-moslavačkog župana, Romana Posaveca

Njega pak Povjerenstvo tereti da je u vrijeme dok je obnašao dužnost zamjenika, istovremeno obnašao i dužnost predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Osekovo u Popovači, za što je mjesečno primao 260 kuna naknade.

“Ali gledajte, tu naknadu si nisam ja propisao, niti sam si je dodijelio. Onaj tko je to isplaćivao, trebao je uvidjeti da mi ne smio, je’l tako”, rekao je Posavec za HRT.

Ipak, u Zakonu o sprječavanju sukoba interesa stoji odredba koja kaže da je dužnosnik osobno odgovoran za svoje ponašanje.

S 2.000kn kažnjen je i zamjenik načelnika općine Ernestinovo Željko Katić koji u imovinskoj kartici nije naveo prihode po osnovi invaliditeta kao ni Ford fokus u vlasništvu supruge.

Postupak se pokreće i u slučaju gradonačelnika Rovinja Marka Paliage koji u imovinsku karticu nije upisao pašnjak i dvije oranice koje je naslijedio od djeda, prenosi Dnevno.hr.


Komentari