‘JEDNOSTAVNO SE DOGODILO’: Darija je rodila 14. dijete

Krapinsko-zagorska županija

Mali Jan kući je iz bolnice stigao u utorak.

Mama Darija Herceg (37) iz Velikog Trgovišća u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana prije nekoliko dana rodila je svoje 14. dijete. Ovoga puta radi se o dječačiću Janu, dugačkom 50 centimetara i teškom 3500 grama, koji bi zajedno s majkom danas trebao otići kući, gdje ga očekuju ponosni otac, sedam sestara i šestorica braće.

Sve prošlo u redu

Nikad nismo računali da ćemo imati toliko djece, jednostavno se dogodilo. S obavezama se nosim bez problema, pomažemo jedan drugome, i mali i veliki, tako da uopće nemam problema. S nama živi i svekrva, koja nam puno pomaže, neka djeca već idu u školu, a ostali su doma, ne idu u vrtić. I suprug i ja smo zaposleni, ja sam trenutno na porodiljnom. Živimo od suprugove plaće, mog porodiljnog i dječjeg doplatka, ne dobivamo nikakvu drugu financijsku pomoć. S radom se da sve. Imamo i veliku kuću, dečki imaju svoje sobe, cure svoje, tako da, nema problema”, otkrila je majka Darija za Zagorjeinternational.

Sa zagorskog portala upitali su je i je li u planu možda 15. dijete

Ne vjerujem da ćemo ići dalje, malo je naporno, a i godine su već u pitanju”, odgovora.

Podijelila je i svoja roditeljska iskustva…

Kad su djeca najmanja, onda su najbolja. Što stariji, to su veći problemi, evo, najstariji sin mi je sad krenuo u srednju školu, tko zna što nas čeka. No, moram priznati da su dečki bolji nego cure”, odgovara sa smiješkom.

Što s novčanom pomoći

Prije otpusta iz bolnice, majku i dijete obišao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, u pratnji ravnatelja OB Zabok Tihomira Vančine i voditelja odjela ginekologije i porodništva prim. dr. sc. Rajka Fureša.

“Ove godine bilo je dosta žena koje su rodile četvrto, peto, šesto, sedmo dijete, što je, s obzirom na demografsku sliku Krapinsko – zagorske županije, ali i čitave Hrvatske, jako dobra vijest. Prema našem pravilniku, gospođa Herceg dobit će novčanu pomoć od pet tisuća kuna te paket Ljekarni Krapinsko – zagorske županije sa svim potrepštinama za njega djeteta u prvih nekoliko mjeseci”, rekao je župan Kolar, uručivši majci prigodne poklone.

Najstarijem sinu 16 godina, malenoj Josipi 15 mjeseci

Mama Darija je i imena i dob preostalih članova svoje velike obitelji Herceg. Najstariji sin Bruno ima 16 godina, pa slijede Matija (15), Dominik (13), Mihael (11), Magdalena (10), Iva (9), Nikola (8), Izidora (7), Ema (6), blizanci Tin i Tina (3,5), Lana (2,5) te Josipa, koja je na svijet došla prije 15 mjeseci.

Komentari