Jastrebarsko bogatije za 23 nova vatrogasca

Uspješnim polaganjem teorijskog i praktičnog dijela ispita za zvanje vatrogasac, 23 mladića postala su novim vatrogascima Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog.

Protekle nedjelje je na jaskanskom sajmištu održan završio dio ispita iz praktičnog dijela osposobljavanja vatrogasce koji je uspješno položilo 26 mladih pristupnika, od toga 23 s područja Jastrebarskog. Iz Vatrogasne zajednice ističu kako su zadovoljni sa znanjem koje su mlade snage stekle prilikom ovog osposobljavanja.

“Nakon uspješno položenih ispita iz teorijskog dijela polaznici osposobljavanja u praktičnom dijelu ispita pokazali su svoja stečena znanja u stvarnoj situaciji i time pokazali svoju spremnost za izlaske na vatrogasne intervencije što je i bio cilj navedenog osposobljavanja”, istaknuli su iz Vatrogasne zajednice.

Novi vatrogasci aktivno će sudjelovati u svim operativnim aktivnostima, uključujući spomenute izlaske na intervencije.


Osim 23 kandidata s područja VZG Jastrebarskog, osposobljavanje su završila i 3 vatrogasca DVD-a Stupnik, u čijoj je vatrogasnoj postrojbi odrađen i dio vatrogasnih vježbi tijekom osposobljavanja.

Novim vatrogascima svojim dolaskom dali su potporu zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, županijski vatrogasni zapovjednik Josip Novosel, predsjednik VZG Jastrebarskog Željko Popović, zapovjednik VZG Jastrebarskog Vedran Boričević, tajnik VZG Jastrebarskog Goran Dikšić, zamjenik zapovjednika VZG Jastrebarskog Dražen Lovreček i zapovjednik DVD-a Stupnik Josip Vađić.

Komentari