Jaska obilježava Svjetski dan kazališta humanitarnom akcijom

Kreativni studio Zvrk i Društvo Naša djeca Jastrebarsko pozivaju Vas da Svjetski dan kazališta provedete – a gdje drugdje nego u kazalištu – te usput učinite dobro djelo!

U ponedjeljak, 27. ožujka 2017. na Svjetski dan kazališta u Domu kulture Jastrebarsko od 19:30 sati moći ćete pogledati hit-predstavu Kazališta Škrabe “Velika tajna Sherlocka Holmesa” prema tekstu Nine Škrabea, a sav prihod od ulaznica ići će za rad humanitarne udruge “Srce za Afriku”.

Prije predstave prisutnima će se obratiti predsjednica udruge “Srce za Afriku” Maja Sajler Garmaz, u programu će biti prikazan kratak filmić o radu udruge u Ruandi, a nastupit će i Vokalni ansambl Ad Hod pod vodstvom Manuele Budišćak sa svojim afričkim repertoarom.

Ulaznice za “Sherlocka” i ovaj jedinstveni jaskansko-afrički događaj moći će se kupiti u Pizzeriji “Erdödy” po cijeni od 20 kuna.


Mnogima je danas i u Hrvatskoj teško, no svi ćemo se odmah složiti da je djeci i mladima u Africi još puno puno teže – umiru od gladi i raznih bolesti, teško dolaze do mogućnosti školovanja i najsretniji su kad dobiju priliku učiti i poboljšati svoju tešku situaciju.

Udruga “Srce za Afriku” djeci i mladima u Ruandi, u selu Kivumu, pomaže dugoročno. Gradi škole, nudi besplatno obrazovanje, svaki dan jedan topli obrok i pitku vodu.

Školski dan i topli obrok po djetetu u Africi koštaju samo 2,50 kuna! Škole u sklopu Centra “Otac Vjeko” u Kivumuu čije djelovanje financira udruga “Srce za Afriku” trenutno pohađa više od 700 učenika. U Kivumu kao misionar djeluje fra Ivica Perić, a donacijama se grade škole, opremaju kabineti i učionice. Osim što je djeci i mladima omogućeno besplatno školovanje, u školi dobiju i topli obrok što im puno znači, jer veliki broj djece u ruralnim dijelovima Ruande jede tek dva do tri puta tjedno.

Na Svjetski dan kazališta i vi se možete barem načas srcem naći u Africi, uživati u predstavi “Velika tajna Sherlocka Holmesa” u kojoj sudjeluje 80-ak jaskanskih mladih glumaca, pjevača i plesača te usput pomoći djeci i mladima u Ruandi.

Nakon predstave u Domu kulture će se moći kupiti suveniri iz Ruande i knjige o Africi, a sav prihod također će ići za rad udruge “Srce za Afriku”. O problemima u Africi ovim će povodom nešto naučiti i jaskanski “Mali znanstvenici” na jednoj od svojih radionica, u organizaciji Društva Naša djeca Jastrebarsko, pod vodstvom profesorice i predsjednice Društva Nikoline Ribarić.

Uz kupnju ulaznice za predstavu, knjiga i suvenira u Jastrebarskom 27. ožujka, svoje donacije “Srcu za Afriku” možete uplatiti i na njihov IBAN: HR7725000091101366453.

Komentari