IZLOŽBA NA AUTOBUSNOM KOLODVORU: Život bijele rode očima najmlađih stanovnika

Izložba na autobusnom kolodvoru u Samoboru prikazuje život bijele rode očima najmlađih stanovnika.

Pred mnoštvo okupljenih posjetitelja na novom autobusnom kolodvoru u Samoboru, u četvrtak 10. studenoga otvorena je izložba radova djece samoborskog Dječjeg vrtića Izvor na temu “bijela roda”.

Izložba prikazuje život bijele rode očima najmlađih stanovnika.

Vrijedne ruke mališana

Autori izložbe su djeca odgojnih skupina Pčelice, Leptirići i Ribice pod vodstvom odgajateljica Darije Stupar, Katice Grdanjski, Marie Kosec, Renate Domitrović, Natalie Gregorić i Duške Kričić. Radovi su izrađivani u različitim tehnikama, od crteža olovkom, tušem, vodenim bojama, pastelama, do trodimenzionalnih radova nastalih kaširanjem i od glinamola.

Izložba njihovih radova, kruna je dobre suradnje JU Zeleni prsten Zagrebačke županije i Dječjeg vrtića.

Ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije Martina Glasnović naglasila je: “Cilj suradnje Javne ustanove i vrtića je poticanje, pomaganje i razvijanje interesa za zaštitu prirode te popularizaciju prirodne baštine Zagrebačke županije.”

Godina bijele rode u Zagrebačkoj županiji

Suradnja se odvija kroz provođenje zajedničkih aktivnosti na obilježavanju 2016. godine kao godine bijele rode u Zagrebačkoj županiji.

Višestruku talentiranost su pokazale djeca skupine Leptirići i Zvončići izvedbom tradicijskih plesova.

Otvorenju izložbe prisustvovali su u ime župana Zagrebačke županije pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu u Zagrebačkoj županiji i zamjenica gradonačelnika Grada Samobora Sanja Horvat Iveković.

Izložbu dječjih radova prati i izložba fotografija, također na temu bijele rode, ali ima i nekoliko fotografija, manje poznate crne rode.

Bit će otvorena do kraja ove godine pa svi zainteresirani mogu svratiti do Autobusnog kolodvora Samobor i vidjeti nevjerojatne radove koji su plod dječje mašte i kreacije


Komentari