INTEGRACIJA UČENIKA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU: Projekt ‘Prsten potpore’

www.flickr.com

Projekt “Prsten potpore” vrijedan više od 4 milijuna kuna.

Projekt Zagrebačke županije i partnera “Prsten potpore” odabran je za financiranje u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih poticaja Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti Ljudski potencijali 2014-2020.

Projekt “Prsten potpore” omogućuje socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zagrebačke županije. Projektom će se osigurati stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju putem angažiranja 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 32 škole Zagrebačke županije. Neposrednim radom pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju omogućit će se postizanje boljih obrazovnih rezultata i uspješnije socijalizacije učenika, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika, osigurat će se njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada.

Ukupna vrijednost projekta “Prsten potpore” je 4.242.152,00 kuna, od čega je iz Europskog socijalnog fonda osigurano 2.500.000,00 bespovratnih kuna, a preostalih 1.742.152,00 kuna Zagrebačka županija osigurat će sama, prenosi zg-magazin.com.

“Projekt Prsten potpore prihvaćen je iznimno dobro, kako od same djece i roditelja, tako i pomoćnika u nastavi, koordinatora i općenito cijelog obrazovnog sustava u našoj županiji. U školskoj godini 2015/2016 u sklopu projekta bilo je angažirano 70 pomoćnika u nastavi u 27 škola, a ove godine imat ćemo ih 92 u 32 osnovne i srednje škole. Maksimalni iznos koji se može povući bespovratno iznosi 2,5 milijuna kuna. S obzirom da su naše potrebe veće, odlučili smo sami osigurati dodatnih 1,7 milijuna kuna što iznosi 41 posto ukupne vrijednosti projekta”, izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.


Komentari