Htio je biti Spiderman: Petogodišnjak iz Garešnice skočio s otvorenim kišobranim s 3. kata

FOTO: Željko Rukavina/24sata

Dječaku je otvoreni kišobran spasio život.

Petogodišnji dječak iz Garešnice prošlog je četvrtka 13. travnja skočio s prozora stana na 3. katu zgrade u Ulici 73. samostalne bojne.

Srećom, iako je riječ o padu s više od deset metara visine, prošao je s lakšim ozljedama jer je skočio s otvorenim kišobranom koji je ublažio pad.

Sugrađani su ostali u šoku i nevjerici, kao i liječnici u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu, koji nisu mogli vjerovati da nije ništa slomio.

Nakon što je dječak skočio kroz prozor, do njega je prva dotrčala susjeda Romana koja živi ispod stana tročlane obitelji, pišu 24sata, koja je kazala da je ležao na podu kada je došla do njega i zapomagao da ga bole ruke i noge. Pozvala je Hitnu pomoć, a dječak je potom prevezen u dječju bolnicu u Zagreb.

Petogodišnji mališan svega se sjeća i ni u jednom trenutku nije izgubio svijest. Liječnicima je objasnio da je pokušao skočiti poput Spidermana.

Dječakova majka kazala da se sve odigralo u trenu. Oko 18.30 otišao je iz sobe i u dnevnom se boravku popeo na prozor te skočio s otvorenim kišobranim.

Majka i susjeda kazale su da mu je upravo kišobran spasio život; usporio je pad i odnio ga dalje od naslaganog betonskog crijepa na koji bi navjerojatnije pao, a koji je složen uz rub trokatnice.

Susjedi su sretni što je po dječaka sve dobro završilo. Roditelji se nadaju da bi njihov jedinac idući tjedan mogao izaći iz bolnic


Komentari