GURMANI, POZOR: Restorani Zagrebačke županije mame bogatom ponudom

Turistička zajednica grada Velike Gorice

Hvalevrijedan projekt Zagrebačke županije.

Turistička zajednica Zagrebačke županije pokrenula je projekt pod nazivom “Okusi zagrebačkog kraja”. Cilj ovog projekta je promocija domaće gastro ponude ugostitelja i poticanje njihovog poslovanja.

Standard “Okusi zagrebačkog kraja” nose Bistro Babriga (Velika Gorica), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Restoran Samoborska klet i Gostionica Kod špilje (Samobor), Restoran Golf (Zaprešić), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Ivančić (Jastrebarsko) i Ekopark Krašograd (Pisarovina).

Turistička zajednica grada Velike Gorice
Turistička zajednica grada Velike Gorice

Ovi ugostiteljski objekti u dnevnoj ponudi nude najmanje dva lokalna tradicijska jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina. Pa tako primjerice u bistrou Babriga možete probati turopoljski odrezak s vrganjima bake Lukec, odrezak Josipović ili juhu od vrganja.

“Gastronomija je danas jedan od najčešćih motiva dolazaka gostiju na destinaciju. Ona je ključni element za ocjenu doživljaja i zadovoljstva posjetitelja. Uključili smo se u ovaj projekt kako bismo intenzivirali promociju gastronomije na našem području te promociju ugostiteljsko-turističkih objekata, kako bi oni postali prepoznatljivi i na hrvatskom tržištu”, kazala je Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, ističući da je za objekte uključene u projekt osmišljeno niz zajedničkih akcija koje bi trebale pridonijeti i povećanom broju dolazaka turista na prostor Zagrebačke županije.

Turistička zajednica grada Velike Gorice
Turistička zajednica grada Velike Gorice

Ovim projektom želi se postići uvođenje tradicijske hrane, jela i namirnica u ugostiteljske objekte diljem Hrvatske. Također je to jedinstveni način da se ugostitelji spoje s poljoprivrednicima, OPG-ovima i drugim proizvođačima hrane koji mogu pridonijeti što boljoj ponudi i promociji lokalne gastronomije.

U dogovoru s Hrvatskom turističkom zajednicom prije dvije godine pokrenut je projekt “Okusi hrvatske tradicije” s ciljem brendiranja ugostiteljskih objekata koji u ponudi imaju tradicijska jela  od domaćih namirnica. Dosad je u njega uključeno pet županija, a kroz dvije godine trebao bi obuhvatiti sve hrvatske županije.


Komentari