GRADONAČELNIK STAVIO SABORSKI MANDAT U MIROVANJE! Poručio: ‘Nisam zadovoljan Zakonom o obnovi Zagreba’

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Od početka sam govorio da je Zakon o obnovi Zagreba pljačka stoljeća. Donijet će netransparentnu, neefikasnu i skupu obnovu na koju će neki prema planiranim sredstvima čekati čak 40 godina”, poručio je saborski zastupnik stranke Fokus i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec. No, ovdje njegovom nezadovoljstvu nije kraj jer je upravo danas odlučio svoj mandat staviti u mirovanje.

Naime, Zurovec je istaknuo kako je razočaran odnosom vladajućih prema oporbi, a u saborskoj klupi zamijenit će ga Davor Nađi.

“Najveće razočaranje je što vladajuća većina ne pokazuje interes za bolje i za prijedloge oporbe, nego se uglavnom bavi dociranjem, uvredama i populizmom, svime onime čine se prividne demokracije služe u autoritarnim sustavima”, objasnio je na konferenciji za novinare u Saboru.

Tvrdi da je bio jedini saborski zastupnik koji se tom zakonu usprotivio već u prvom čitanju unatoč pritiscima kojima je bio izložen te da je bio ponekad i jedini zastupnik koji sjedi u sabornici.

“Smatram da je zakon loš i da obnovu nepravedno plaćaju podstanari iz Novog Zagreba koji si ne mogu priuštit luksuz života u centru Zagreba, kao i svi stanovnici Hrvatske koje taj zakon ne štiti niti pomaže u slučaju potresa u njihovom gradu”, dodao je.

Gradonačelnik Svete Nedelje Zurovec poručio je da će svoj rad i energiju usmjeriti na boljitak građana Svete Nedelje te želi da ona bude primjer kvalitetnog rada. Na upit hoće li se na lokalnim izborima kandidirati za župana Zagrebačke županije Zurovec je potvrdio da stranka Fokus ima ambiciju ići prema Zagrebačkoj županiji.

Davor Nađi, koji će zamijeniti Zurovca, kazao je da će se potruditi s jednakom strašću zagovarati u Saboru politiku Fokusa. Poslijepodne bi odluku o mirovanju mandata Zurovca trebalo potvrditi saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo, a sutra glasovanjem i Sabor, prenosi HRT.

Komentari