Grad Sveta Nedelja uvodi inovaciju: Prvi u Hrvatskoj uvode savjetodavni referendum

Foto: Facebook

Grad Sveta Nedelja prvi u Hrvatskoj uvodi savjetodavni e-referendum kako bi građani imati prilike izraziti svoje mišljenje i sudjelovati u odlukama važnima za razvoj grada, a jednini uvjet je punoljetnost, javlja Večernji list.

Na e-referendumu će se naći pitanja od infrastrukture do stavaka u proračunu, a prva tema o kojoj će građani moći odlučivati je lokacija izgradnje i uređenja nove tržnice. Ponuđene su dvije lokacije, a na građanima je da izraze svoje mišljenje koja lokacija im više odgovara.

Nakon registracije službenici Grada će istu odobriti, te će se moći pristupiti glasanju. Također, glasati mogu i zainteresirane osobe koje ne žive u Svetoj Nedelji, a imaju interes vezanu za tu temu. Ti glasovi neće biti uključeni u glavni rezultat, no poslužit će vodstvu Grada da znaju što o određenoj temi misle i ostale zainteresirane skupine izvan područja grada Svete Nedelje.

Svako pitanje na savjetodavnom e-referendumu će trajati određeni vremenski period, a pitanje izgradnje i uređenja nove tržnice će trajati do 13. lipnja kada će rezultati biti javno vidljivi.


Tijekom provođenja e-referenduma, svaki građanin prije isteka roka može promijeniti svoj glas ako se predomislio, ali ne može dva puta glasati s istog registriranog profila. Također, građanima je prilikom glasanja omogućeno i komentiranje kako bi mogli dodatno pojasniti svoj stav.

Komentari

loading...
-->