Grad Samobor nakon 30-ak godina dobio novi Centar za mlade – Bunker

Grad Samobor
Organizirana su i događanja povodom otvorenja.

S puno veselja i uz puno uzbuđenja, pred brojnim uzvanicima, srednjoškolcima i studentima, samoborski gradonačelnik Krešo Beljak predao je ključeve novog Centra za mlade, popularno nazvanog Bunker, mladima koji će od 27. travnja, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Samobor i drugim institucijama i udrugama koje brinu o mladima, voditi i organizirati događanja u Bunkeru.
Ključeve su preuzeli Dominik, Marko, Filip, Tin i Sara, koji su osmislili događanja povodom otvorenja Bunkera.
Gradonačelnik je istaknuo prije svega ogromno zadovoljstvo što je završen još jedan veliki projekt u našem gradu, a čija je posebna vrijednost ta što je u potpunosti namijenjen mladima i generacijama koje dolaze.
Njegova zamjenica Sanja Horvat Iveković poželjela im je sreću i uspjeh u radu, sa željom da se sada, kad imaju svoj prostor, još više aktiviraju i da ga što više koriste.
Predsjednik samoborskog Savjeta mladih Dominik Baltić zahvalio je gradskim čelnicima i svima koji su radili na tome da se ostvare njihove želje za ovakvim prostorom te im poručio kako cijene njihov trud, jer znaju što su dobili, i nastojat će svojim radom opravdati njihova i svoja očekivanja.
Događanja koja nas očekuju u danima pred nama najavio je Marko Jović koji je iskoristio priliku i pozvao sve mlade da se ovog vikenda sjajno zabave u Bunkeru.
Tako je Grad Samobor, nakon 30-ak godina, koliko je prošlo od kada je zatvoren popularni SOK, svojim mladim sugrađanima omogućio da sve svoje ideje, potrebe i interese pretoče u zanimljive sadržaje i programe te zadovolje nasušnu potrebu za zabavom i edukacijom u svojem gradu.
A u 1300 m2 prostora i s uloženih gradskih 5 milijuna kuna, koliko je koštalo preuređenje starog časničkog restorana u bivšoj samoborskoj vojarni, moći će puno toga – velika multimedijalna dvorana, odnosno “chill out” zona, namijenjena je koncertima, predstavama, projekcijama filmova i zabavi općenito, “study room” je prostorija u potpunosti opremljena za učenje, pisanje seminarskih radova i slično, uz mogućnost razmjene knjiga – “book crossing”, a osim toga tu je i prostor namijenjen radu udruga, info centar i galerijski prostor te kafić i vanjski prostor.
Bunker će mladima omogućiti i besplatno savjetovanje, koje u sklopu projekta “Niste sami” provodi Udruga Nova budućnost.
Kroz program DOPRI – Dođi, predloži, izvedi, pruža im se mogućnost da sami osmisle i predlože programe koje žele provoditi u Bunkeru, kako bi se potaknulo njihovo uključivanje i aktivizam.
O svim tim programima i budućim aktivnostima koje će se odvijati u Bunkeru govorila je ravnateljica POU Samobor Jelena Vojvoda, koja će voditi, koordinirati i s mladima osmišljavati aktivnosti koje će oni predložiti. Vojvoda je brojne goste i predstavnike medija povela i u prvi obilazak kroz novouređene prostorije.
Samoborski Bunker je tu i već u sljedeća tri dana, jer do nedjelje, 30. travnja, traju Otvorena vrata Bunkera, steći će svoj mladenački šarm.

Komentari