GORIČANKA OTVORILA SVOJA VRATA: Završen novi Komunalni centar, prvi korisnici su ga već posjetili (FOTO)

Dražen Barišić/Facebook

Uređenjem novog komunalnog centra i preseljenjem tvrtki učinjen je prvi korak prema boljem komunalnom sustavu.

Završen je novi Komunalni centar u Velikoj Gorici te se tako, nakon dugih 15 godina podstanarstva, goričke komunalne tvrtke napokon sele pod vlastiti krov. Od danas sve komunalne usluge građani će moći obaviti u novom komunalnom centru VG Goričanka u Ulici Ljudevita Posavskog 45 u Velikoj Gorici. S ciljem stvaranja boljeg, produktivnijeg, ali i uslužnijeg grada, nastavlja se dobar posao u Velikoj Gorici s ciljem da komunalna usluga bude pristupačnija, modernija i sustavnija, piše Gorica.hr.

Sve bolji komunalni sustav

Uređenjem novog komunalnog centra i preseljenjem tvrtki učinjen je prvi korak prema boljem komunalnom sustavu u Velikoj Gorici, ali i boljoj usluzi za sve građane.

Trgovačka društva VG Komunalac, VG Vodoopskrba, VG Čistoća i Gradsko stambeno gospodarstvo završila su poslovnu godinu pozitivno te su iz svog redovnog poslovanja podmirila sve obveze, a znatan dio sredstava iz dobiti uložila su i u izgradnju i opremanje Komunalnog centra. Navedena društva od svog osnutka su u unajmljenom prostoru i tijekom deset godina za najam su izdvojila 18,5 milijuna kuna, prenosi Gorica.hr. To je bio i razlog za ulazak u projekt VG Goričanke s osnovnim ciljem da komunalna poduzeća imaju vlastiti prostor i da umjesto dosadašnjeg plaćanja najamnine ulažu u vlastite prostore.

‘Pametna’ solarna klupa

Grad Velika Gorica u posljednje se vrijeme istaknuo kao jedan od najperspektivnijih gradova u Hrvatskoj. Ovo je samo potvrda da goričke gradske vlasti ne rade samo za svoju dobrobit, već i za dobrobit svojih građana. Ispred zgrade novog komunalnog centra, odnosno na uređenom trgu postavljena je solarna klupa i solarna autobusna stanica koje nude besplatno napajanje elektroničkih uređaja omogućeno isključivo energijom sunca. Kako se doznaje, u budućnosti će se na novom prostoru također smjestiti Javna vatrogasna postrojba, Crveni križ, a Centar će nuditi i bankarske usluge te ugostiteljstvo.

Prvi korisnici već su posjetili novotvoreni Centar.


Komentari