GENIJALNA IDEJA! U Samoboru i u Zelini bicikl od sada možete popraviti besplatno

U Samoboru je postavljena prva cikloservisna stanica, tzv. bike self service.

Sastoji se od stalka za popravak bicikala i kutije s različitim alatom: imbusima, ključevima, odvijačima, pumpom…

Stanica je postavljena na parkiralištu iza samoborskog kina, ispred punionice za električna vozila, u Kompareovoj ulici te svim putnicima na dva kotača omogućuje samostalan popravak bicikala. Na samom se stalku nalaze slikovne upute za korištenje, dok je do detaljnijih moguće doći putem skeniranja QR koda koji se također nalazi na dnu stalka. Stanica i svi alati koriste se bez naknade.

Uz stalak će uskoro biti postavljena i klupa za odmor te koš za smeće kako bi prostor dobio širu upotrebu i u potpunosti bio funkcionalan. Radove je izveo t.d. Komunalac d.o.o. Samobor, dok je stanica nabavljena zahvaljujući potpori Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Servis za bicikle dobio i Grad Sveti Ivan Zelina

“Servis je postavljen preko puta Fine, pored e-punioce za automobile”, kažu iz Grada, a stalak za bicikle sadrži: držač bicikla, pumpu sa manometrom, set osnovnog alata za servis (imbus ključevi, viličasti ključ, francuski ključ, odvijač, set za servis guma). Uz servisno mjesto postavljen je i podni držač za bicikle.

Projekt je financiran od strane Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice zagrebačke županije i grada Sveti Ivan Zelina.

Sveti Ivan Zelina na ovaj način dodatno promovira biciklizam kao zdravi stil života te razvija cikloturizam kroz ulaganja u biciklističku infrastrukturu

Komentari

Komentari

loading...