Financijska potpora za projekte braniteljskih udruga

Natječaj je otvoren do 10. ožujka 2017. godine.

Zagrebačka županija temeljem javnog natječaja dodijelit će 450.000 kuna udrugama proizašlih iz Domovinskog rata za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji. 

Cilj natječaja je jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije za pružanje zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih usluga putem njihovih programa i projekata koje provode na lokalnoj razini.

Financijska potpora za pojedini program i projekt može iznositi najmanje 10.000 kuna, a najviše 100.000 kuna, dok prijavitelj može prijaviti i ugovoriti najviše jedan program ili projekt u okviru ovog javnog natječaja. Pritom prijavljeni program ili projekt mora biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen, a korisnici moraju biti stanovnici Zagrebačke županije.

Također, program ili projekt mora se odnositi na prioritetne aktivnosti te mora biti jasno određeno područje provedbe i ciljana skupina korisnika, a sama provedba ne smije trajati dulje od 12 mjeseci.

Prijavite svoje programe/projekte najkasnije do 10. ožujka

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve udruge proizašle iz Domovinskog rata da prijave svoje programe/ projekte najkasnije do 10. ožujka 2017. godine. Tekst natječaja, upute za prijavitelje i svi potrebni obrasci i izjave nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb na brojevima telefona 01/6009-485, 01/6009-447 ili 01/6009-405.

Prijava zajedno s traženom dokumentacijom dostavlja se preporučeno s povratnicom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 72/V kat, 10000 Zagreb, s naznakom „Prijava programa – udruge proizašle iz Domovinskog rata – NE OTVARAJ“ ili osobno ili putem dostavljača na navedenoj adresi u pisarnicu na 6. katu.

Osim spomenutog natječaja u tijeku su i prijave za besplatno liječenje u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju „Naftalan“ za hrvatske branitelje.

Zagrebačka županija za tu je namjenu u ovoj godini osigurala 300.000 kuna pa će besplatna medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 90 hrvatskih branitelja. Inače, u prethodne četiri godine kroz spomenuti program rehabilitacije prošlo je više od 250 branitelja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji nalazi se na web stanicama Naftalana i Zagrebačke županije.


Komentari