FILMSKI FESTIVAL U SVETOM IVANU ZELINI: Grad se pretvara u filmsko platno, a gostuje i Rade Šerbedžija

Kratki na brzinu
Facebook

Sveti Ivan Zelina na četiri dana postaje okupljalište filmskih stručnjaka.

Već treću godinu za redom Sveti Ivan Zelina  postaje sastajalište filmskih stručnjaka.  Radi se o Reviji hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu, čiji je program medijima predstavljen u utorak u zagrebačkom klubu Booksa. Program će se još danas održati u Zagrebu, a onda  završni dio bit će od 12. do 15. svibnja u Svetom Ivanu Zelini.

U Svetom Ivanu Zelini revijski program počinje 12. svibnja 2016. i traje puna četiri dana. Ovogodišnje izdanje revije Kratki na brzinu otvorit će film Belladonna Dubravke Turić nagrađen Zlatnim lavom na filmskom festivalu u Veneciji 2015. godine. Reviju zatvara dobitnik nagrade Europske filmske akademije za najbolji kratki film, Piknik Jure Pavlovića.

Uz samo  Reviju filmova,  gostuju i tri festivala iz Italije, ovogodišnje zemlje partnera. To su: Festival dei Popoli iz Firence, jedan od najstarijih i najznačajnijih filmskih festivala posvećen dokumentarnom filmu, zatim Magma – Mostra di cinema breve iz Acirealea te Sedicicorto film festival iz Forlija. Prema tradiciji, Kratki na brzinu pažnju posvećuje i edukaciji mladih, tako da u suradnji s Kinoklubom Zagreb nastavlja sa Školom kratkog filma. Program je namijenjen mladima sa šireg područja Zeline. Također, nastavlja se i suradnja s filmskim profesionalcima.

Reviju dodatno obogaćuju i Late night film talks, večernji razgovori s filmskim profesionalcima koje će ove godine uveličati filmski autor Damir Čučić te glumac Rade Šerbedžija. Festivalska druženja upotpunit će i zabavni program, koncerti i prigodna druženja. U četvrtak, 12. svibnja u Yolo baru u Svetom Ivanu Zelini održat će se koncert grupe LaGef, petak i subota (13. i 14. svibnja) rezervirani su za DJ izvođače Dunju Bovan i Fiddly Digits. Završni koncert održat će se u nedjelju 15. svibnja u 14 sati na ribnjaku Mokrice u Sv. Ivanu Zelini.


Komentari