DVA VELIKA NACIONALNA INFRASTRUKTURNA PROJEKTA: Gradi se i pruga Žabno-Gradec

FOTO: The Gospel Coalition Blog

Na širem vrbovečkom području odvijaju se dva velika nacionalna infrastrukturna projekta.

Pomalo u sjeni gradnje 2. kolosjeka Dugo Selo-Križevci, već 10 mjeseci traje gradnja pruge od Svetog Ivana Žabno do Gradeca.

Gradi se jednokolosiječna, neelektrificirana željeznička pruga dužine 12,5 kilometara, koja se u budućnosti može elektrificirati, a projektirana je za brzinu od 120 km/h. Nova pruga namijenjena je za lokalni prijevoz, a kako bi približila Bjelovar i tu regiju Gradu Zagrebu. Njome će se stanovnicima triju županija omogućiti brža i kvalitetnija dnevna migracija na posao i školovanje prigradskim vlakovima, a putovanje od Bjelovara do Zagreba sada će trajati oko jedan sat, znatno kraće nego dosada, kada se u metropolu moralo voziti preko Križevaca.

Osim toga, prema Zagrebu će sada vlakom moći i stanovnici Hagnja, Remetinca I Lubene, u čjijim se selima grade stajališta. Od Žabna do Gradeca, k tome, gradit će se tri nadvožnjaka i podvožnjaka, jedan most, županijske i lokalne (1,3 kilometra), te nove spojne i obilazne ceste (oko 9 kilometara), signalizacija, telekomunikacijska oprema, rasvjeta, zaštitne barijere od buke i drugo, doznaje zgprsten.hr.

Vrijednost projekta iznosi 203,4 milijuna kuna (od čega 9,9 milijuna otpada na nadzor), koji se s 85 posto sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto bit će financirano nacionalnim sredstvima. Posao izvodi zajednica ponuditelja, koju čine Comsa, S.A.U. iz Španjolske i H. F. Wiebe GmbH&CO.KG iz Njemačke.

Komentari