Dugoselska vojarna postaje Centar za smještaj imigranata?

mladizubinpotok.com

Nakon što je u medijima objavljena informacija kako će jedan od potencijalnih objekata za smještaj imigranata i izbjeglica biti i dugoselska vojarna “Pukovnik Milivoj Halar”, gradonačelnik Dugog Sela, Stipo Velić, izjavio je kako Grad Dugo Selo zasada još nije primio službenu informaciju od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom o takvoj mogućnosti.

Gradonačelnik Dugog Sela dodaje kako “do te situacije zasigurno neće doći s obzirom da se kapaciteti dugoselske vojarne još uvijek koriste – i to za smještaj jednog dijela vojske, Centra za obuku pasa, a u vojarni se nalazi i dio arhive”. Pored toga, gradonačelnik Velić smatra kako najveća zapreka korištenju ovog objekta u svrhe Centra za smještaj imigranta je to što se vojarna nalazi u samom centru grada te stoga nije primijenjena za tu svrhu.

Podsjetimo, u Jutarnjem listu, od 21. kolovoza, objavljena je izjava ravnatelja DUUDI-ja Mladena Pejnovića, u kojoj se navodi kako je Državni ured za upravljanje državnom imovinom formirao popis od petnaestak potencijalnih objekata koji bi se u kratkom roku mogli staviti u funkciju ako će Vlada RH to zahtijevati. Radi se prije svega o bivšim vojarnama koje vojska više ne koristi, odmaralištima neriješenog vlasničkog statusa i objektima koji su Hrvatskoj predani na upravljanje ugovorima o sukcesiji s državama bivše Jugoslavije nakon političkog razdruživanja.

Spomenute su sljedeće vojarne: Dugo Selo, Karlovac, Varaždin, Pula; ferijalni dom u Vukovaru; bivša srpska, slovenska i bosanska odmarališta u Dalmaciji te dvorac Esterhazy u Dardi pokraj Iloka.


Komentari