DRŽAVA NUDI POSAO S PLAĆOM PREKO 5 TISUĆA KUNA, NITKO GA NEĆE! Potrebno 600 popisivača, nije ih se javilo ni pola

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Do 15. srpnja 2021. godine otvoren je Javni poziv za podnošenje prijava za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, a sudeći prema objavi Zagrebačke županije, kandidata čak i nedostaje.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, procijenjeno je da će za područje Zagrebačke županije biti potrebno 608 popisivača, a do sada je ukupno prijavljeno njih 294 što je i manje od 50 posto.

Inače, posao je to koji će se u prosjeku za popisivača platiti oko 5000 do 6000 kuna, ovisno o broju popisnih jedinica za koje će biti zaduženi. Dok će kontrolori zaraditi fiksno 6000 kuna.

Prijave

Kako bi postao popisivač, zainteresirana stranka mora imati državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj te navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave. Osim toga, potrebno je imati i završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje te poznavati rad na računalu te posjedovati valjanu adresu elektroničke pošte. Prijave se zaprimaju ovdje!

Inače, popis se provodi u dvije faze. Prva je od 13. rujna 2021. do 26. rujna 2021. samostalnim popisivanjem stanovništva kroz elektronički sustav e-Građani dok se druga provodi od 27. rujna 2021. do 17. listopada 2021. kada popisivači obavljaju popisivanje svih popisnih jedinica koje se nisu samostalno popisale, putem osobnog intervjua sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te obavljaju kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa.

Komentari