Dječji vrtić u Jaski dobio status i certifikat ‘Tolerantnog vrtića’

FOTO: radio-jaska.hr

Ovaj će se projekt provoditi i u narednoj pedagoškoj godini u Dječejm vrtiću Radost.

Protekle pedagoške godine Dječji vrtić Radost u svom je područnom odjeljenju u Gornjem Desincu provodio program međunarodnog projekta “Say hello to the world”.

Temeljem provedenog programa, Dječjem vrtiću Radost je dodijeljen status i certifikat ‘Tolerantnog vrtića’. Ovaj međunarodni projekt je pokrenut s namjerom da se djeca usmjere na put stvaralaštva, sudjelovanja i uključivanja u različite projekte te da se povežu po cijelom svijetu preko aplikacije koja omogućuje ustanovama koje sudjeluju u projektu, nesmetano i sigurno međusobno povezivanje.

Projekt omogućuje djeci u vrtićima i školama međusobno povezivanje preko video mreže i na taj način djeca imaju priliku vidjeti se uživo, komunicirati, naučiti strane riječi te upoznavati različite kulture, običaje i način života. Djeca mogu jedna drugima pokazati kako se igraju, kakve pjesme pjevaju, u kakvom okruženju žive, kakvu hranu jedu, kakav jezik govore.

Namjena projekta je da se djeca kroz različite zanimljive aktivnosti motiviraju da budu tolerantnija, bez predrasuda i stereotipa, da uvažavaju i poštuju drugačije od sebe.

Ovaj će se projekt u Dječjem vrtić Radost provoditi i u narednoj pedagoškoj godini.

FOTO: radost-jaska.hr
FOTO: radost-jaska.hr


Komentari