BRAVO DARIO! Naš skladatelj osvojio svjetsku titulu

http://fama.com.hr/

Dario Cebić, mladi hrvatski skladatelj i glazbeni pedagog iz Dugog Sela pobjednik je jednog od najvećih svjetskih natjecanja iz kompozicije.

Cebić je uvjerljivo pobijedio sa sa skladbom „Sonata No. 2″ za violinu solo, na  „15° Concorso Internazionale di Composizione” u Bariju. dok je drugo mjesto osvojio Hu Zhixuan iz Kine, a treće mjesto Stefania Rubini iz Italije. To je samo  jedna u nizu nagrada što ih je Dario Cebić ovojio, a među najvećima je svakako „Artist of the Year 2014“ koju mu je dodijelio International Art Society & Academy.

Mladi skladatelj  je doktorski studij iz glazbenih znanosti završio u Grazu na „Universität für Musik und darstellende Kunst Graz“, nakon čega je završio postdiplomski studij kompozicije na „Universität für Musik und darstellende Kunst“ u Beču te specijalizaciju iz glazbenih znanosti i analize na „Hochschule für Musik Hanns Eisler“ u Berlinu.

Do sada je skladao 11 simfonija, a njegove skladbe izvode se po cijelom svijetu. U samo posljednjih mjesec dana njegove nove skladbe praizvedene su na Muzičkim Akademijama u Torinu, Grazu i Beču, a skladba koja je praizvedena u Bristolu postigla je veliki međunarodni uspjeh.

S obzirom na njegov uspjeh i tome što je pridonio ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu Cebić je dobio priznanje Zagrebačke županije 2014. godine.

 


Komentari