BOŽIĆ U SAMOBORU: Pitate se s kim će djeca iz vrtića okititi božično drvce?

Turistička zajednica Samobor

Bogat program ovogodišnjeg samoborskog Adventa započinje 1. prosinca u 17 sati paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava. Prva nedjelja u prosincu rezervirana je za veliku humanitarnu akciju Velika srca trče koja se održava na prostoru bivše vojarne s početkom u 10 sati, a svoj dolazak potvrdio je i sveti Nikola. On će zajedno s mališanima iz dječjih vrtića okititi veliko božićno drvce 6. prosinca, a 8. humanitarni koncert po redu će se održati 11. prosinca u samoborskoj Sportskoj dvorani.

Novost ove godine je izložba božićnih jaslica u centru Samobora, u organizaciji udruga Ekosspiritus i Društva svetog Izidora Seljaka čije će otvorenje biti upriličeno 13. prosinca u Gradskoj vijećnici, s početkom u 19 sati. Izlozi centra grada s božićnim jaslicama moći će se razgledati sve do 7. siječnja 2019.

Samoborski božićni sajam ove godine počinje 14. prosinca, a bogat program posjetitelje očekuje sve do dvostrukog dočeka Nove godine. Vikend 15. i 16. prosinca rezerviran je za urbani Božić, samoborsku božićnu furku, dok će već od 22. prosinca Samoborci i njihovi gosti uživati u tradicionalnim božićnim običajima i zabavnom programu. Djed Božićnjak i vilenjak Zvonček uveličat će Badnjak na samoborskom trgu, a nakon svečanog božićnog ozračja započinju pripreme za najluđi doček.

 

 


Komentari