BOGATSTVO PONUDE I TRADICIJE: Ovaj je grad dobitnik prestižne međunarodne turističke nagrade!

wiki

Nagrada za izuzetan doprinos razvoju turizma.

Gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak i Turistička zajednica grada Samobora dobitnici su prestižne međunarodne turističke nagrade. Gradonačelniku je dodijeljena Povelja F.E.S.T. 2016., koju već dugi niz godina dodjeljuje Europska federacija turističkih novinara sa sjedištem u Rimu, dok je Turistička zajednica nagrađena Zlatnim Interstasom 2016., za izuzetan doprinos razvoju turizma.

Nagrade se dodjeljuju u okviru triju međunarodnih priredbi, a ovogodišnje, 23. izdanje Međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza, 19. Međunarodni festival turističkog filma, te 14. Natjecanje hrvatskih gradova i mjesta za „Međunarodni Zlatni Cvijet“, održano je 11. studenog u Solinu, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske.

„Nominacija se šire obrazlaže Vašim kreativnim, vrlo poticajnim i razvojnim projektima u funkciji unapređenja turizma Samobora, te vrlo uspješnom realizacijom tih projekata (Ljeto u Samoboru, i dr…) u organizaciji Turističke zajednice Samobora. Osmišljenim nastupima i prezentacijom na poseban način prezentirate bogatstvo, tradicijsko naslijeđe, autohtonost, krajobraznu ljepotu i izvornost bogate povijesne, kulturološke i graditeljske baštine, etno, gastro i druge tradicijske vrijednosti i potencijale Samobora. Ovim ne samo da potičete razvoj turizma, već i značajno pridonosite prepoznatljivosti turističkog proizvoda ovog dijela Hrvatske. Ocjena je da time pridonosite i bogatstvu ukupne hrvatske turističke ponude, te time i ukupnom turističkom razvoju, što je prepoznalo i Povjerenstvo F.E.S.T.-a/ Europska federacija turističkih novinara.“, stoji u Odluci o dodjeli nagrade.

Nagrade su preuzeli zamjenik gradonačelnika Željko Stanec i direktorica Turističke zajednice Martina Paladina.


Komentari