Zagrebačka županija i dalje bez novooboljelih, no s podacima nešto nije štimalo

FOTO: kraljica-mira.com.hr

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području  županije do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije četrnaesti dan za redom nema novooboljelih, a tri su osobe više izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 113 osoba, a četiri su preminule, naveli su.

No, iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo napominju i kako je u ispostavi Jastrebarsko došlo do nesporazuma u vođenju evidencije o broju oboljelih. Naime, osoba rođena 1934. godine koja je oboljela od COVID-19 se izliječila od ove bolesti te je isto potvrđeno brisom napravljenim u bolnici KBC Sestre Milosrdnice.

Međutim, nekoliko dana kasnije tj. 16.04. osoba je preminula od posljedica osnovne kronične bolesti. Spomenuta osoba danas je uvrštena u evidenciju pod rubriku izliječeni jer osoba nije umrla od COVID-19. Iz županijskog Zavoda se ispričavaju zbog propusta te se zahvaljuju medijima koji su svojim upitima potaknuli da se evidencija u ispostavi Jastrebarsko dodatno pregleda.

Radi spomenutog slučaja Zavod će tražiti svih 8 ispostava dodatnu provjeru svih evidencija, zaključili su.

Osim ove osobe koja je naknadno uvrštena u broj izliječenih, izliječene su i dvije osobe iz Velike Gorice.

I brojni gradovi Zagrebačke županije stavili su javnu površinu na raspolaganje ugostiteljima, pogledajte što trebate učiniti


Komentari