Zagrebačka turistička zajednica u utrci za najbolji turistički film: Evo kako možete glasati

FOTO: Zakaj volim Zagreb/ Ivica Jakovljević

Promotivni film ‘We Love Zagreb’ Turističke zajednice grada Zagreba našao se u užem izboru CIFFT-a, međunarodnog udruženja filmskih festivala koja nagrađuje izvrsnost u turizmu, a čiji je Zagreb Tour Film Festival član. Nominiran je za nagradu za najboji turistički film, piše Jutarnji list. 

“Filmom ‘We love Zagreb’ željeli smo napraviti odmak od klasičnih promotivnih turističkih filmova, malo se maknuti od zadanih okvira. Ideja je bila da prikažemo Zagreb kroz njegova jedinstvena mjesta i događanja te da svaki segment ima svoj slogan. Htjeli smo istaknuti neku posebnost za svakog posjetitelja te povezati sve kroz naše lokalne običaje i tradicije. Tako počinjemo naš film (kao što i većina nas počinje svoj dan) s kavom, zatim odlazimo na tržnicu Dolac, prošećemo po Gornjem gradu i nakon još par odabranih aktivnosti, sve skupa završavamo porukom ‘We love Zagreb’. Turizam nisu samo smještajni objekti i znamenitosti, već su to emocije, doživljaji i autentična atmosfera čiji smo, barem djelić, željeli dočarati u našem promotivnom filmu”, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Zagreba.

Za film koji sveukupno traje minutu i pol, angažirana su 103 glumca i statista, a s cjelokupnom produkcijom i postprodukcijom sudjelovalo je oko 120 ljudi.

Dolac, Matoš, Kula Lotršćak, Markov trg, Muzej prekinutih veza, ‘Štros’, lemuri u Zoološkom vrtu, samo su dio prikazanog. A prikazane lokacije oživljavaju statisti, odnosno turisti i građani bez kojih bi sve to bile samo zgrade.

Od ideje do realizacije trebalo je tri mjeseca, snimalo se brzo, bez velikih poteškoća. Najviše problema bilo je u ZOO-u, ali to su slatki problemi.

“Mali lemuri u ZOO-u su bili posebno zaigrani pa ih je uvijek izazov snimiti, a i vremenske prilike nam nisu uvijek išle na ruku pa su se već dogovorena snimanja morala prebacivati za neki drugi dan. Iako film prikazuje jedan dan u Zagrebu od jutra do mraka, za snimanje i njegovu finalnu realizaciju potrebno je, naravno, nešto više vremena”, rekla je Bienenfeld.

Film je realiziran u suradnji s produkcijskom kućom Designsystem koji su održali casting i odabrali najbolje ‘glumce’ za film, ali uključili su se i stvarni ljudi zbog čega se promotivni film jednim dijelom može nazvati i dokumentarnim, istaknula je direktorica TZZ-a.

Za nagradu se natječe 28 videa iz raznih zemalja, a glasati možete i vi! Za Promotivni film ‘We Love Zagreb’ glasajte na OVOM LINKU.


Komentari