Zagrebačka osnovna škola osvojila prestižnu europsku nagradu: Profesor tjelesnog prošetao učenike oko Zemlje

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Osnovna škola “Petar Preradović” bogatija je za prestižnu nagradu za obrazovanje od strane Europske komisije.

Ovog proljeća, kada je Hrvatska bila u najstrožem lockdownu, profesor tjelesnog Juraj Horžić iz navedene škole pomakao je granice nastave, inovativnom idejom. Kroz zanimljive izazove, učenike je prošetao oko Zemlje za 12 dana. Riječ je o virtualnom projektu “Šetnja oko zemlje“, u kojoj se prošetalo čak 705 sudionika, među kojima su pored učenika bili i roditelji i profesori.

Projekt ih je potaknuo na šetnju, trčanje i vožnju bicikla po Zagrebu i okolici, a pomoću aplikacije na mobitelu pratili si broj koraka.

???? Projekt kojeg je osmislio naš profesor Juraj – Šetnja oko Zemlje – osvojio 1. nagradu za najbolji europski projekt u kategoriji Education award !!! ????

Objavljuje OŠ Petra Preradovića – ZagrebUtorak, 8. prosinca 2020.

 

“Bila je vijest na televiziji da je jedan maratonac istrčao maraton na svom balkonu. Ja sam odmah isti tren uzeo globus. Vidio sam kolika je udaljenost recimo da napravimo krug oko Zemlje i krenuo sam preračunavati koliko bi se učenika trebalo uključiti da bismo mi kao škola napravili krug oko zemlje”, izjavio je Juraj Horžić za RTL.

“Nagrada je 10 tisuća eura što će svakako poboljšati naš školski budžet. U školu ćemo uložiti ono što treba za tjelesni, dakle nekakve rekvizite i sve ono što nam je potrebno da nam je tjelesna i zdravstvena kultura bogatija za dalje”, kazao je Denis Žvorc, ravnatelj škole.

No ovo je tek početak lijepe priče. Naime, u projekt se uključilo 30 škola, a u planu je i virtualni put do Mjeseca i Jupitera.


Komentari