ZAGREB.INFO DOZNAJE: HDZ-ovci će podržati Bandićev proračun, no gradonačelnik im za uzvrat mora ispuniti 10 želja!

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U ponedjeljak, 9.prosinca, zastupnici u Gradskoj skupštini Grada Zagreba odlučuju o jednoj od najvažnijih točaka – o gradskom proračunu za iduću godinu.

Koplja se oko skupštine lome već danima, posebice zato što bi kroz hitnu proceduru na dnevni red sjednice trebao biti uvršten i Generalni urbanistički plan, za koji je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja iz trećeg pokušaja Gradu Zagrebu dalo zeleno svjetlo.

No, da bi prošao GUP, prvo treba izglasati proračun, a tu će Milanu Bandiću od krucijalne važnosti biti njegovi koalicijski partneri. Najveću će ulogu, dakako, odigrati HDZ. Kako Zagreb.info doznaje, HDZ je jučer na Gradskom odboru dogovorio detalje oko proračuna, a da bi digli ruke i podržali isti, Bandić će im morati ispuniti neke želje.

Pod geslom “10 amandmana za 100 milijuna kuna”, HDZ-ovci će dići ruke u zrak za proračun, no samo ako im gradonačelnik blagoslovi njihove amandmane. Izvori bliski stranci kazali su nam da je po pitanju toga Kazimir Ilijaš već bio kod pročelnice Mirke Jozić na razgovoru, kako bi na obostrano zadovoljstvo dogovorili mir u skupštini idućeg ponedjeljka.

Gradonačelnik će tako bez pretjeranih drama doći do svega što je zamislio, a sve u cilju kako bi, nakon proračuna, blagoslov dobile i izmjene Generalnog urbanističkog plana.

Podsjećamo, prije nekoliko dana je Bruna Esih kazala da je njezini Nezavisni za Hrvatsku također podržati proračun, ukoliko se usvoji nekoliko njihovih amandmana.


Komentari