Zagreb dobiva prvog ‘Mladog gradonačelnika’: Prijedlozima će usmjeriti grad

Cropix

Savjet mladih Grada Zagreba povodom Međunarodnog dana mladih predstavio je javni poziv za priznanje “Mladi Gradonačelnik Grada Zagreba 2019.”, koje bi trebalo biti dodijeljeno u listopadu s ciljem promicanja i popularizacije sudjelovanja mladih Zagrepčana u društvenom i političkom životu. Mlada osoba koja će se htjeti okušati u fotelji gradonačelnika Milana Bandića bit će odabrana na temelju znanja i iskustva na području projekata, piše DNEVNIK.hr.

Zamjenica predsjednice Savjeta mladih Gloria Gudelj izvijestila je da za mladog gradonačelnika Zagreba može biti izabrana mlada inovativna osoba koja je u svom dosadašnjem djelovanju pokazala određene ambicije da radi za mlade i bori se za njihov bolji položaj u gradu. Kandidati za mladog gradonačelnika morat će napisati esej te u njemu predstaviti svoja dva projekta i idejna rješenja koja bi oni proveli da su gradonačelnik. Također, u motivacijskom pismu očekivat će se da objasne što bi oni radili na mjestu gradonačelnika.

“Nama je cilj da mladi gradonačelnik donekle svojim prijedlozima usmjeri grad svojim djelovanjem. Mi smo trenutačno u položaju da predlažemo Gradskoj skupštini svoje ideje”, poručila je Gudelj.

Cilj je javnog poziva i simboličko vrednovanje dosadašnjih aktivnosti mladih na području grada, uvođenje novih koncepata nagrade mladim osobama između 15 i 30 godina za dosadašnja postignuća u radu s mladima te idejna rješenja novih projekata za mlade u gradu.

Priznanje mladom gradonačelniku trebao bi biti dodijeljeno 10. listopada na Dan mentalnog zdravlja. Uručit će ga gradonačelnik Bandić i predsjednik Savjeta mladih grada Zagreba.


Komentari