Zagreb dobiva novu školu! Mališani više neće trebati ići u drugi kvart

FOTO: thestar.com

Mališani zagrebačkog Blata sljedeće bi godine trebali krenuti u novu školu, i to u svom naselju. Naime, učenici tog dijela grada trenutno putuju u školu u Savskom Gaju na remetinečkoj cesti, koja im baš i nije blizu.

Nova će škola imati osam učionica i veliku sportsku dvoranu, a u nju će ići i učenici koji žive u Jaruščici. Trenutno traže izvođače radove, a ako sve pođe po planu škola će biti gotova u ožujku sljedeće godine, otkriva Jutarnji list.

“Nismo još odlučili hoće li u školu ići svih osam razreda u dvije smjene ili prva četiri u jednosmjenskom sustavu. Ja podržavam ovu prvu ideju”, rekao je tom dnevnom listu predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad Jadranko Baturić.

On je otkrio i da ovaj projekt pokušava progurati posljednjih osam godina, a sami Blaćani ga čekaju i duže. Pokušali su sastaviti i peticiju, a sada se konačno na tome počelo ubrzano raditi.

“Do kraja godine privest ćemo i natječajni dio za vrtić u Svetoj Klari, uskoro ćemo imati i izvođača radova za izgradnju ambulane u Odri. Za mjesec dana otvara se dom zdravlja u Lučkom”, dodaje predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad.

Komentari