Zagreb dobio Plan djelovanja civilne zaštite: Evo što donosi

Pavle Kalinić (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama izradio je Plan djelovanja civilne zaštite Grada Zagreba – operativni dokument namijenjen potrebama djelovanja gradskog Stožera civilne zaštite, izvijestio je pročelnik ureda Pavle Kalinić.

“Osnova za izradu Plana je Procjena rizika od velikih nesreća za područje Zagreba. Plan je operativni dokument namijenjen potrebama djelovanja Stožera civilne zaštite Grada Zagreba kao stručnog, operativnog i koordinativnog tijela za provođenje mjera i aktivnosti civilne zaštite u velikim nesrećama”, istaknuo je Kalinić.

Dodao je kako su procjenom rizika prepoznati i obrađeni najveći rizici za Zagreb – potres, poplave, epidemije i pandemije, ekstremne temperature te tehničko-tehnološke nesreće s opasnim tvarima.

Također, rekao je da je Plan prošao javnu raspravu od 30 dana te nije bilo primjedbi. Donio ga je gradonačelnik Milan Bandić, a objavljen je u Službenom glasniku Grada Zagreba od 21. kolovoza.

Istaknuo je kako su dva temeljna dokumenta – Procjena rizika i Plan djelovanja civilne zaštite, rezultati rada njegova Ureda, a njihovom izradom su ispunjene zakonske obveze Zagreba koje se odnose na donošenje planskih dokumenata u području civilne zaštite.


Komentari