Za Zagreb.info progovorila žrtva monstruma iz Novog Marofa: ‘Znamo tko ga je štitio, evo što nam je godinama radio’

Screenshot RTL

Nakon što je javnost zgrozio slučaj iz osnovne škole u Novom Marofu, isplivali su novi detalji. Jedna od bivših učenica tvrdi da to nije novost, da se to događa već godinama, a službe ne rade ništa jer je jedna od djelatnica njegova supruga.

Podsjetimo, osam djevojčica od jedanaest i dvanaest godina optužile su jednog od nastavnika informatike osnovne škole u Novom Marofu za seksualno uznemiravanje. Čak su ga i snimile kako ih dira, a sve je objavljeno u emisiji “Potraga”.

Studentica Mateja koja trenutno živi u Zagrebu jedna je od bivših učenica škole u Novom Marofu. Kada je vidjela priču u medijima prisjetila se i vlastite traume za koju je zaslužan upravo taj isti nastavnik iz informatike.

“Meni je predavao prije deset godina, ali žalosno je da to još uvijek traje. Dirao je i mene i moje prijateljice, nije bilo granice. Bilo nam je neugodno užasno. Najviše mu je na meti bila moja prijateljica. Nju je jednom čak poljubio u čelo. Ali nismo mu mogle ništa”, prepričava nam Mateja.

Matejin strah potpuno je shvatljiv, posebno kada se uzme u obzir inercija sustava. Naime, roditelji djevojčica koje su sve snimile tvrde kako su se i prije toga djevojčice žalile stručnoj službi škole, psihologici i defektologinji, koje ne samo da su se oglušile, nego su ih optužile i da su one same krive. Je li razlog tome to što je s jednom od djelatnica stručne službe u braku, institucije tek trebaju ispitati.

“Točno se sjećam kako je izgledalo usmeno odgovaranje kod njega. Morao si doći kod njega naprijed i onda ako si sjedio, obavezno ti je stavio ruku na nogu, a ako si stajao, kad bi odlazio bi te lupio po guzici. Bilo je odvratno, a on zaštićen sustavom. Tko je nas tada štitio? Nitko. Drago mi je da su ove djevojčice uspjele pokrenuti nešto. Pravda je spora, ali dostižna”, zaključuje Mateja.

‘Imao je i svoj tip’

“Mislim, kad vidite toga čovjeka, ne biste naslutili da je takav. I nije odmah bio, nego svaki put je otišao korak dalje. Prvi put je to tapšanje po ruci ili ramenu, drugi put po nozi, treći po stražnjici, a o neprimjerenim komentarima da ne govorim. Ali nije svima to radio, imao je svoj tip koliko sam primjetila. Mršave i visoke cure. Odvratno. Jeza me hvata čim se sjetim toga, ali nekako sam uspjela sve potisnuti”, kaže Mateja dodajući da joj je jako drago što su ga prijavili.

Spolno uznemiravanje u školi: Djevojčice sve snimile mobitelom!


Komentari