Za vikend zatvoren centar Zagreba: Održava se maraton koji okuplja rekordan broj sudionika

Boris Kovacev / CROPIX

Ostalo je još 10 dana do starta 28. zagrebačkog maratona! 28. zagrebački maraton održati će se 13. listopada 2019. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Osim polumaratona i maratona, ove godine ulaze sa svjetskim brendom (Garmin 10 K series) Garmin 10 K utrkom sa startom u 9 sati kao i maratonsku štafetu (4 sudionika), start u 10 sati, skupa s glavnim utrkama.

Prijave su zatvorene od 29. rujna 2019. uz rekordan broj prijavljenih trkača. Više od 6000 trkača će startati u nedjelju ujutro i preplaviti ulice Grada Zagreba! Na utrci Garmin 10 K ima 1648 prijavljenih sudionika, polumaraton 3225, maraton rekordnih 1089 te na štafeti 60. Brojka koja posebno veseli i svrstava Zagreb u svjetsku trkaču destinaciju s 2000 trkača s 6 kontinanta iz 72 zemlje svijeta. Uz bogate startne pakete koji ove godine uključuju i trkaču majicu dugih rukava, sudionici svih utrka dobit će i veliku unikatnu finishersku medalju s motivom Medvedgrada.

U subotu 12. listopada održavati će se maratonski expo, dječije utrke sa startom u 10 sati, edukativne radionice za djecu i roditelje od 9:30 do 14 sati koje je organizirala Udruga Inspiro i Zaklada Hrvatska kuća disanja, DJ Frajman od 11 do 14 sati te opet od 17 do 20 sati, veliki koncert iznenađenja u 20 sati te cjelodnevnu ugostiteljsku ponudu. Uz utrke, posebno za naše trkače i sugrađane organizirali smo potpuno drugačiji, veliki štrukla party i otvaranje 28. Zagrebačkog maratona koji će se održati u subotu, 12. listopada na Trgu bana Josipa Jelačića u 19 sati.

Ovogodišnji Zagrebački maraton humanitarnog je karaktera gdje sudionici mogu donirati simbolična sredstva za rehabilitaciju osoba s transplatiranim plućima koju provodi udruga INSPIRO. Svi trkači koji sudjeluju u humanitarnom dijelu imat će na majici iz startnog paketa na leđima otisnut citat: “Pusti baterije, napuni pluća” kao simboličan znak zahvalnosti što su svojim doprinosom omogućili kvalitetan i stručan rad na rehabilitaciji osoba u transplatacijskom procesu.

Članovi Udruge INSPIRO pridružili su se pripremama i svim zajedničkim treninzima tokom godine kako bi sudjelovali na jednoj od utrka 28. zagrebačkog maratona. Njih 15 sudjelovat će na utrci Garmin od 10 km.

Kao i svake godine, promet će biti zatvoren na trasi maratona u razdoblju od 9:00 do 15:30 sati.

Trasa maratona se proteže kroz centar grada: Trg bana Jelačića – Jurišićeva ul. – Draškovićeva ul. – Vlaška ul. – Maksimirska ul. – Av. Dubrava – okret kod križanja Av. Dubrava s Ul. Poljanice, istim putem natrag do Trga bana Jelačića – Ilica – okret na Ilici kod križanja s Ul. Sv. Duh i natrag do Trga bana J. Jelačića gdje je cilj utrke. Maratonci trče dva kruga, a polumaratonci jedan.

Organizatori mole sugrađane za razumijevanje i podršku vezano uz teškoće u prometu na dan zagrebačkog maratona te ih svakako pozivaju da navijaju i naprave najbolju atmosferu na trasi našim maratoncima.


Komentari