Za ne povjerovat: Trgovački lanac ovim popustom šokirao sve kupce

Foto: Jadran Babic / CROPIX

Čitatelj Slobodne Dalmacije javio se s pričom da je Lidl stavio proizvod na akciju i snizio cijenu za jednu lipu. Što se dogodilo pročitajte u nastavku.

Vjerni “Lidlov” kupac; stanuje u blizini trgovine ovog njemačkog lanca, sviđa mu se njihov asortiman i robne marke. Kako u “Lidlu” obavlja kupovinu na dnevnoj bazi, teško da mu išta od ponude po akcijskim cijenama može promaknuti, piše Slobodna Dalmacija.

“Trljam oči, prvi put, drugi put, treći put… Gledam je li moguće… Na akciji reklamiraju proizvod koji su snizili doslovno za jednu lipu! Riječ je o argentinskim crvenim kozicama njihove, inače, odlične robne marke “Deluxe”, koje su se u pakiranju od 235 grama donedavno prodavale za 52 kune, a sad koštaju 51,99 kuna. Gledam, dakle, u tu narančastu oznaku s natpisom “Jeftinije!” i pitam prodavačicu je li moguće da su kozice snižene za jednu lipu, da nije možda u pitanju kakva greška… Ona sliježe ramenima i kaže da je upravo tako kako vidim, da oni lijepe natpise kako im kažu”, kaže šokirani kupac.

Inače, ne postoji zakonska odredba koja regulira ili ograničava sniženje na bilo koji način. Ipak, Slobodna Dalmacija poslala je upit Lidlu iz kojeg su odgovorili slijedeće:

“Proizvod argentinske crvene kozice snižen je 11. siječnja 2020. sa 66 kuna na 51,99 kuna. U postavljanju usporedne cijene u samoj trgovini dogodila se ova nenamjerna pogreška zbog koje se ispričavamo vašem čitatelju i našem kupcu.”

Postavlja se i pitanje što se kasnije dogodi s onom jednom lipom budući da je trgovci redovito nevraćaju.


Komentari